KAYISI SUYU (ŞEKERSİZ)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Kendinizi ve âilenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun!..” 
(Tahrîm, 6)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Hiçbir baba çocuğuna güzel ahlâktan daha hayırlı bir mîras bırakmamıştır.” 
(Tirmizî, Birr, 33)
Selâmün aleyküm,
Özellikle çocuklara sağlıklı beslenmeyi öğretmek zorundayız. Paketli her şey çok zararlı. O yüzden elimizden geldiğince her şeyi kendimiz yapmalıyız.
Daha önce Sağlıklı Erik Suyu ve Çilek Suyu yapmıştım. Kızım çok beğendi. Şimdi de kayısı suyu yaptım. Tatlandırmak için hurma kullanıyorum ben ama isterseniz ılıdıktan sonra bal da ekleyebilirsiniz...

KAYISI SUYU (ŞEKERSİZ)
Malzemeler
  1. 1 kilo kayısı
  2. 2 litre su
  3. 10 adet hurma
  4. 2 adet çubuk tarçın
  5. 5 adet karanfil
Yapılışı
  • Kayısıları yıkayıp çekirdeklerinden ayırıyoruz.
  • Hurmaların da çekirdeğini çıkarıyoruz.
  • Tencereye tüm malzemeleri ekleyip kaynatıyoruz.
  • En az yarım saat pişiriyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp hurmanın tadının iyice çıkması için tencerenin kapağını kapatıp dinlendiriyoruz.
  • Soğuduğunda süzüyoruz.
  • Süzmek için tel süzgecin altına tülbent koyarak süzersek pürüzsüz bi meyve suyumuz olur.
  • Süzdüğümüz meyve suyunu şişeye yada kavanoza koyup buzdolabında saklıyoruz.
YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar