KIRMIZI ÇATLAK KURABİYE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Yine de ki: Hak geldi; bâtıl yıkılıp gitti. Zaten bâtıl yıkılmaya mahkûmdur.” 
(İsrâ, 81)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kul, İslâm’ı kabul edip de onu güzel yaşarsa, daha önce yaptığı her sevabı yazılır, geçmişte yaptığı her bir günahı da silinir. Ondan sonra (yaptığı amellerin karşılığı) şöyle olur: Her sevaba karşılık on ilâ yediyüz katına kadar sevap yazılır. Günah ise karşılığı ne ise öyle yazılır, ancak Allâh bağışlayıp da o günahtan tamamıyla geçiverirse başka.”
(Nesâî, Îmân, 10)

Müslümanlar, Mekke’yi fethettikleri gün, sabaha kadar tekbîr ve tehlîl getirdiler, devamlı olarak Kâbe’yi tavâf ettiler. Bunu gören Ebû Süfyân, zevcesi Hind’e:
“–Sen bunun Allâh’tan olduğu kanaatinde misin?” diye sordu.
Hind:
“–Evet! Bu, Allâh tarafından olan bir iştir!” dedi.
Ertesi gün Ebû Süfyân, erkenden Rasûlullâh (sav)’in yanına gitti. Allâh Rasûlü ona akşam hanımıyla arasında cereyân eden konuşmayı nakletti.
Ebû Süfyân:
“–Şehâdet ederim ki, Sen Allâh’ın Rasûlü’sün! Varlığım kudret elinde bulunan Allâh’a yemin ederim ki, bu sözümü Allâh ile Hind’den başkası işitmemiştir!” dedi. (İbn-i Kesîr, el-Bidâye, IV, 296)
Fetihten sonra Mekkeliler çocuklarını Rasûlullâh (sav)’e götürüyor, O da onların başlarını sıvazlıyor ve kendilerine duâ ediyordu. (Ahmed, IV, 32)

Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Bu çatlak kurabiyeler bi harika :)
Yaparken çok tereddüt ettim hadi çatlamazsa diye ama boşuna tasalanmışım çokta güzel çatladılar.
Kırmızı konseptli menümde yaptığım kırmızı lezzetlerden biriydi bu da :)
Ben çok çok beğendim. İlerde çikolatalısını da yapacam inşallah...

KIRMIZI ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler
25 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı gıda boyası
1 su bardağı toz badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
2 su bardağı un

Bulamak için
1 kase pudra şekeri

Yapılışı
Terayağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Yumurta ve gıda boyasını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalan malzemeleri de ekleyip hafif ele yapışan bi hamur elde ediyoruz.
15-20 dakika hamuru buzdolabında bekletiyoruz. (benim zamanım yoktu bekletemedim)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp pudra şekerine buluyoruz.
Hiç silkelemeden ve bastırmadan yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkınca biraz bekletip hava almayan bir kaba koyuyoruz.
Biraz sert oluyor ama bekledikçe yumuşuyor.
Afiyet olaaa...

NOT = Yoğurma ve şekil verme işini yaparken eldiven kullanmayı unutmayın, yoksa elleriniz kıpkırmızı olur :) yıkayınca geçiyor ama ellerinizi o halde görmek istemezsiniz ;)

DİP NOT = Pastayı yerken de ağzınız, diliniz, dişiniz kırmızı oluyor :) Ama sorun değil hemen geçiyor :)
YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar