FIRINSIZ YAŞ PASTA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Bir kötülüğün cezası, ona denk bir kötülüktür. Kim bağışlar ve barışı sağlarsa, onun mükâfatı
Allah’a âiddir. Doğrusu O, zalimleri sevmez.”
(Şûrâ, 40)


Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Allah affeden kulun izzet ve şerefini artırır.”
(Münâvî, III, 283)



Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Ne kadar güzel görünüyor dimi bu pasta, kat kat enfes ;)
Tarifi ilk gördüğümde bunu yapmalıyım dedim ve ilk fırsatta yaptım.
Keklerim kabarmadığı için :) yaş pasta yaparken hep hazır pandispanya alıp kullanırım. Onlar 2 kat yada 3 kat oluyorlar.
Fakat bu 15-20 katlı bir yaş pasta oluyor :)
NASIL MI OLUYOR ? Gördüğünüz katlar Çikolatalı krep :D
Yaa bunlar krep mi şimdi dediğinizi duyar gibiyim :D Evet krepten yapılan çok ama çok güzel bir pasta...

FIRINSIZ YAŞ PASTA
Malzemeler
3 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
80 gram bitter çikolata (İsterseniz miktarını arttırabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Arasına sürmek için 
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peynir (300 gram)

Üstü için
1 paket çikolata sos
bardak süt

Süslemek için

Yapılışı
Öncelikle bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Karıştırma kabına yumurta, süt, un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve çikolatayı ekleyip mikser ile çırpıp krep hamurunu hazırlıyoruz.
Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile krep hamurundan dökerek olabildiğince ince kıvamda krepler hazırlıyoruz.
Ben biraz tavamdan dolayı talihsizlik yaşadım 15 tane falan krep çıktı. Daha fazla krep çıkabilir bu tarifle...
Krepleri soğumaya bırakıyoruz.
Aralarına sürmek için kremşantiyi süt ile çırpıyoruz ve labne peyniri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Soğuyan kreplerin arsına bu kremayı sürerek krepleri üst üste diziyoruz.
Çikolata sosunu hazırlıyoruz ve kreplerin en üstüne döküyoruz.
Süslemek için daha önceden hazırladığımız cevizli krokanı yağlı kağıdın arasında merdane yardımıyla eziyoruz ve pastamızın üstüne serpiyoruz.

NOT= İsterseniz alt resimdeki gibi kalp yada herhangi bi şekil yapabilirsiniz:) Nasıl mı? Cevizli krokan tarifinde anlattığım şekilde şekeri eritiyoruz. Yağlı kağıdın üzerine kalp çiziyoruz ve çay kaşığıyla çizdiğimiz kalbin üzerine şeker akıtıyoruz. Donduktan sonra pastamızı süslemek için kullanabiliriz.  
Afiyet olaaa... 

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :) Bu arada bu da benim blog sayfam ziyaret ederseniz sevinirim :) -
    http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) sayfanızı ziyaret ettim....

      Sil
  2. ellerine sağlık Büşra.. Krepli pastayı ilk gördüğümd ebende çok beğenmiştim fakat hala yapmadım .. :)) çok güzel olmuş canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder