KAĞIT KEBABI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Ey iman eden kullarım! Şüphesiz, benim arzım geniştir. O halde (nerede güven içinde olacaksanız orada) yalnız bana kulluk edin.” 
(Ankebût, 56)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kim, inanarak ve sevâbını Allâh’tan umarak Ramazan gecelerini ihyâ ederse, geçmiş günâhları affolunur.” 
(Buhârî, Terâvih, 1; Muvatta’, es-Salât fi’r-Ramazân, 2)
Selâmün aleyküm,
Elhamdülillah Ramazanı da yarıladık. Geldi gelecek derken yarıyı bile geçtik.
İftar sofralarınız için ana yemek tarifim var bugün. Kalabalık sofralarda yapardım geçtiğimiz senelerde. Bu sene sadece ev halkına yapacağız iftar yemeklerimizi ;)

KAĞIT KEBABI
Malzemeler
  1. Yarım kilo kuşbaşı et
  2. 2 adet kuru soğan
  3. 3 diş sarımsak
  4. 3 adet patates
  5. 3 adet havuç
  6. 1 çay bardağı bezelye
  7. 1 yemek kaşığı salça
  8. Sıvıyağ
  9. tuz - karabiber - kimyon - kekik

Yapılışı
  • Kuşbaşı etlerimizi önce düdüklü tencerede haşlıyoruz.
  • Sebzelerimizi küp küp doğruyoruz.
  • Tavaya sıvıyağımızı alıyoruz. 
  • Üzerine önce soğan, sarımsak ve salçayı koyup kavuruyoruz.
  • Sonra patates, havuç ve bezelyeyi ilave ediyoruz.
  • Baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • 1 su bardağı kadar su koyup sebzeler biraz yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
  • En son haşlanmış etleri de ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
  • Dikdörtgen şeklindeki yağlı kağıtların ortasına yemeğimizden koyuyoruz.
  • Dört tarafını da güzelce katlıyoruz.
  • Kat yeri aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz.
  • Fırının içine başka bir kaba da su ekleyip koyuyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Pişen kebapların üzerini makas yardımı ile kesip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI


Yorumlar