BALLI TAVUK KANAT

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“…Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın...” 
(Bakara, 187)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Cennet seneden seneye Ramazan için süslenerek şöyle der: Allâh’ım! Bizim için bu ayda kullarından bizde kalacak insanlar kıl!..” 
(Taberânî) 
Selâmün aleyküm,
Tavuk kanat yaparken klasik tariflerden sıkıldıysanız buna bayılacaksınız ;)
Balın kattığı lezzete inanamayacaksınız. Kızım tekrar tekrar istedi o derece lezzetli oluyor yani...

BALLI TAVUK KANAT
Malzemeler
  1. Yarım kilo tavuk kanat
  2. 1 tatlı kaşığı bal
  3. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  4. Tuz - karabiber - kimyon - kekik - toz kırmızı biber

Üzeri için
  1. Susam

Yapılışı
  • Kanatların üzerine bıçak ile kesikler yapıyoruz.
  • Karıştırma kabına susam hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ağzını kapatıp buzdolabında bi kaç saat dinlendiriyoruz.
  • Sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tavuk kanatlarını diziyoruz.
  • Üzerine susam serpiyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar