YUMURTA KAPAMA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Siz Allâh’ın dînine  (onu muhlisler olarak yaşayarak ve başkalarına da ileterek) yardım ederseniz, Allâh da size yardım eder.” 
(Muhammed, 7)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Ümmetime ağır gelmeyecek olsaydı, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, hepsine katılırdım. Allâh yolunda şehîd olmak, sonra diriltilmek tekrar şehîd olmak yine diriltilip tekrar şehîd olmak isterdim.” 
(Buhârî, Îman, 26; Müslim, İmâre, 103, 107)
Selâmün aleyküm,
Sahur için tarifim var bügün. Aslında sık sık yaptığım bi tarif ama paylaşmak bugüne kısmetmiş.
Haşlanmış yumurtalara lezzet katan bi tarif ;) Baharatlı tereyağlı yumurtaları yiyorsunuz, tavada kalan tereyağına ekmek banıyorsunuz. Ee daha ne olsun :)

YUMURTA KAPAMA
Malzemeler
  1. 3 yumurta (kişi sayısına göre artıp eksilebilir)
  2. 2 yemek kaşığı tereyağ
  3. Tuz - karabiber - pul biber - kekik - nane

Yapılışı
  • Öncelikle yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.
  • Uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz yumurtaları.
  • Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Baharatları tereyağının üzerine ekliyoruz.
  • Sonra kestiğimiz yumurtaları tavaya diziyoruz.
  • Tereyağında arkalı önlü döndürerek pişiriyoruz.
  • Tavada sıcak sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar