YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Allâh sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab’ın tesiriyle tüyleri ürperir, derken hem bedenleri hem de gönülleri Allâh’ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allâh’ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidâyet rehberidir. Allâh kimi de saptırırsa, artık ona yol gösteren olmaz.” 
(Zümer, 23)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kur’ân okuyunuz! Çünkü Kur’ân, kıyâmet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir.” 
(Müslim, Müsâfirîn, 252, 253; Ahmed, V, 249, 251)
Selâmün aleyküm,
Bugün ki tatlı tarifim aşırı pratik ve aşırı lezzetli.
Sütlü tatlı olduğu için hemde hafif bir tatlı.
İftardan sonra çok yüklenmemek lazım mideye ;)

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
  1. 1 litre süt
  2. 125 gram tereyağ yada margarin
  3. 1 su bardağı un
  4. 1,5 su bardağı toz şeker
  5. 1 paket vanilya

Üzeri için
  1. Tarçın

Yapılışı
  • Tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Eriyen yağın üzerine unu ekleyip iyice kokusu geçene kavuruyoruz.
  • Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip hızlıca çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Ardından toz şekeri ekleyip tatlımız koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Tatlımız piştikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz.
  • Mikser ile 2 dakika kadar çırpıyoruz.
  • Küçük boy cam tepsimizi soğuk su ile ıslatıyoruz.
  • Tatlımızı tepsiye döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • 4-5 saat kadar dinlendiriyoruz tatlımızı.
  • Soğuyan tatlımızı büyükçe bir tepsiye ters çeviriyoruz.
  • Üzerine tarçın serpiyoruz.
  • Dilimliyoruz ve afiyetle yiyoruz....

Yorumlar