KIYMALI KEREVİZ YEMEĞİ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Allah’tan ittikâ edin, (takvâ sahibi olun.) O’na yakınlık sebeplerini araştırın ve O’nun yolunda cihad (ve mücadele) edin ki felâha eresiniz.” 
(Mâide, 35)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Uyanık olunuz! Şüphesiz dünya değersizdir. Dünyada olan mal mülk de kıymetsizdir. Ancak Allah Teâlâ’nın zikri ve O’na yaklaştıran şeylerle, öğretici ve öğrenici olmak müstesnadır.” 
(Tirmzî, Zühd 14. İbni Mâce, Zühd 3.)
Selâmün aleyküm,
Kereviz diyince eminim bir çoğunuz burun kıvıracaksınız.
Küçükken bende kerevizi patates sanıp yediğimde hüsrana uğramıştım :)
Uzun süre yemedim. Sonra sarımsaklı yoğurtlu salatasını yemeye başladım ki harika oluyor. Portakal suyu ile yemeğini dene beğenirsin dediler ve evet öyle de çok lezzetli oldu. 3 yaşında ki kızım da portakal sulu kerevizi severek yiyor..
Ama kereviz yemeği kıyma ile de çok lezzetli oluyor. Şans verin derim bu sebzeye ;) Sık sık yemeseniz bile az da olsa tüketin kerevizi...

KIYMALI KEREVİZ YEMEĞİ
Malzemeler
  1. 1 adet kereviz
  2. 1 adet havuç
  3. 1 adet kuru soğan
  4. 100 gram kıyma
  5. 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  6. Tuz
  7. Sıcak su
  8. Sıvıyağ

Yapılışı
  • Kerevizin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp limonlu suda bekletiyoruz ki kararmasın.
  • Havucun da kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz.
  • Kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Salçaları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Havuç ve kerevizleri de ekleyip kavuruyoruz.
  • Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  • Kaynayınca tuzunu ekliyoruz.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar