HAŞHAŞLI ÇITIR BÖREK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve 
büyük mükâfat Allah'ın katındadır.” 
(Enfâl, 28)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Çocuklarınıza ikrâm edin ve terbiyelerini güzel yapın.” 
(İbn-i Mâce, Edeb, 3)
Selâmün aleyküm,
Az malzemeli ve pratik tarifler hepimizin favorisidir herhalde. Bu tarifte onlardan biri.
Tadına ve çıtırtısına ba-yı-la-cak-sı-nız :)
Ben haşhaşlı yaptım, isterseniz tahinli de yapabilirsiniz...
Çok sık börek yapmam, yaptığımda da fazlaca yapıp buzluğa atarım. Bu tarifi de hazırlayıp pişirmeden atıyorum buzluğa. Lazım olduğu zaman çıkarıp dondurucudan üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırına koyuveriyorum ;)

HAŞHAŞLI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
  1. 4 adet yufka
  2. 250-300 gram haşhaş
  3. 3 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1,5 su bardağı zeytinyağ

Üzeri için
  1. yarım çay bardağı zeytinyağ 
  2. 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı
  • Geniş bir kaba haşhaşı,  toz şekeri ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kıvamı sürülebilir olması lazım. Ona göre yağı azaltıp arttırabilirsiniz.
  • 1. yufkayı tezgaha seriyoruz.
  • Üzerine haşhaşlı karışımın yarısını ekliyoruz.
  • Kaşık yardımı ile yayıyoruz.
  • 2. yufkayı da haşhaşlı karışımın üzerine seriyoruz.
  • 2. yufkanın üzerine sadece sıvıyağ sürüyoruz.
  • Bıçak yardımı ile 16 eşit parçaya kesiyoruz.
  • Her parçayı sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Kalan 3.ve 4. yufkalar ile de aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...
YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar