ZEYTİNYAĞLI PIRASA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
(Rasûlüm!) De ki: (Eğer kulluk ve) duânız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?!.. 
(Furkân, 77)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Duâ, ibâdettir. İbâdetin iliği ve özüdür. Allah katında O’na duâ etmekten daha kıymetli bir şey olamaz. Allah, kendisinden bir şey istemeyeni (duâ etmeyi kendisine yediremeyeni) azâba uğratır. Sıkıntı ve darlık zamanında duâsının kabûl olmasını isteyen kimse, bolluk ve rahatlık zamanında da duâyı bol yapsın. Rabbiniz Hayy ve Kerîm’dir; bir kul, elini açınca onu boş bırakmaz. Kime ki duâ kapıları açılmıştır, ona hikmet kapıları açılmış demektir. Duâ, rahmet kapılarının anahtarı, mü’minin silâhı, dînin direği, göklerin ve yeryüzünün nûrudur.” 
(Rûdânî, Cem‘u’l-Fevâid, 9219-20-21-22-25)
Selâmün aleyküm,
Kış sebzelerini çok severim. Pırasa da en sevdiklerimdendir. Hamileyken bi ara tiksinmiştim :) Ama sonra geçti...
Geçen gün de pırasadan "Fırında Pırasa Mücver" yapmıştım. Onu da denemediyseniz mutlaka deneyin ;)

ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Malzemeler
  1. Yarım kilo pırasa
  2. 2 adet orta boy havuç
  3. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  4. 1 kahve fincanı zeytinyağı
  5. 1 yemek kaşığı pirinç
  6. tuz
  7. limon tuzu
  8. 1 su bardağı kaynar su

Yapılışı
  • Pırasaları yıkayıp ayıklıyoruz.
  • Havuçları da yıkayıp kabuğunu soyuyoruz.
  • Pırasaları ve havuçları yan yan doğruyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtıyoruz.
  • Üzerine havuçları ekleyip kavuruyoruz.
  • Sonra pırasaları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Ardından yıkanmış pirinç, şeker, tuz, limon tuzu ve 1 bardak kaynar suyu ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuk olarak servis ediyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yorumlar