KELLE ÇORBASI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten menedersiniz…” 
(Âl-i İmrân, 110)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.” 
(Müslim, Îmân 78. Tirmizî, Fiten 11; Nesâî, Îmân 17)
Selâmün aleyküm,
Ülke olarak hatta dünya olarak sağlık bakımından zor günler geçiriyoruz.
Sağlıklı ve dengeli beslenmek ne kadar önemli bu dönemde tekrar anlamış olduk. Bağışıklığımızı arttıracak ne varsa yapar olduk. 
Bende sizlere çorba tarifi ile geldim. Bol bol içelim.
Ve en önemlisi bu dönemde TEMİZLİĞE dikkat edelim.
Vee EVDEN ÇIKMAYALIM...

KELLE ÇORBASI
Malzemeler
  1. Kelle eti
  2. Su
  3. Sıvıyağ
  4. 1 baş sarımsak
  5. 2 su bardağı un
  6. 3 yemek kaşığı sirke
  7. Tuz
Terbiyesi için
  1. Yarım su bardağı yoğurt
  2. 1 yumurta sarısı
  3. 1 yemek kaşığı un
Üzeri için
  1. Kırmızı toz biber
  2. Tereyağ
Servis için sos
  1. Sirke
  2. Limon
  3. Sarımsak
Yapılışı
  • Temizlenmiş kelle etini bol su ile haşlıyoruz. Haşlama işlemi en az 1 saat kadar olmalı.
  • Haşlanan etleri süzüyoruz. Etleri ve suyunu ayrı ayrı kaplara koyuyoruz.
  • Tencereye yağı ekliyoruz. Sarımsakları temizleyip eziyoruz ve  yağda hafif kavruyoruz.
  • Un ve sirkeyi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Topaklanmadan kellenin süzülen suyunu tencereye ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Ayrı bi kapta terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpıyoruz.
  • Kaynayan çorbanın suyundan alıp terbiyeye ekliyoruz ki çorba ile ısısı eşitlensin. 
  • Ve terbiyeyi çorbanın içine ilave ediyoruz. 
  • Tuzunu da ekleyip kaynatıyoruz.
  • Çorba piştikten sonra tereyağını eritip toz biber ekliyoruz.
  • Ayıklanan etleri ve tereyağlı sosu çorbanın üzerine ilave ediyoruz.
  • Servis ederken üzerine dökmek için; Sirke, limon ve sarımsak karışımını da hazırlıyoruz.
  • Çorbamızı kaseye aldıktan sonra sarımsaklı sosu üzeriden gezdirip yiyoruz.
  • Afiyet olaaa...
    AFİYET OLAAA..

Yorumlar