GÜVEÇTE HİNDİ SOTE

tبِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Allah’a karşı takvâ üzere bulunun ve sözü doğru söyleyin ki Allah amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın! Her kim Allah’a ve Rasûlü’ne itâat ederse, o hakîkaten büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” 
(Ahzâb, 70-71)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Şakadan bile olsa, yalan söylemeyen kimseye cennetin ortasında bir köşk verileceğine kefilim. Ahlakını güzelleştiren kişiye de cennetin en üstünde bir köşk verileceğine kefîlim.” 
(Ebû Dâvûd, Edeb, 7/4800; Tirmizî, Birr, 58/1993; İbn-i Mâce, Mukaddime, 7)
Selâmün aleyküm,
Aslında hindi eti çokta tükettiğimiz bi et değildi. Taakii bi ara kasiyer indirimde olduğunu ve almak istermisiniz diye sorana kadar. Alalım dedim. O günden sonra almaya başladım bende :) Bi kaç tarif yaptım hindi eti ile. 
Bu tarifte en önemli kısım marine edilme olayı. Zaten hangi tür eti marine ederseniz pamuk gibi ve aşırı lezzetli oluyor :)
Bide güveçte yapılan tarifler zaten her zaman favorim. Hem porsiyon olarak kişi başı servis etmek kolay oluyor hemde güveç ayrı bi lezzet veriyor.

GÜVEÇTE HİNDİ SOTE
Malzemeler
  1. 500 gram hindi göğüs
  2. 1 adet yeşil biber
  3. 1 adet kapya biber

Marine için
  1. 1 çay kaşığı biber salçası
  2. 3 yemek kaşığı süt
  3. 1 diş rendelenmiş sarımsak
  4. 1 adet piyazlık doğranmış soğan
  5. Tuz-karabiber-pulbiber-kekik-kimyon
  6. 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı
  • Marinesini hazırlamak için; karıştırma kabına salça,süt,rendelenmiş sarımsak ve dilimlenmiş soğanı ekliyoruz.
  • Baharatları, zeytinyağını ve doğranmış hindi göğsünü de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ağzını kapatıp buzdolabında en az 30 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra güveçlere marine edilmiş hindileri ekliyoruz.
  • Üzerine doğradığımız biberleri koyuyoruz.
  • Güveçlerin ağzını yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI


Yorumlar