HAMURSUZ SEBZELİ KİŞ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzlerinizi, dirseklerinize kadar ellerinizi, başlarınızı meshedip, topuklara kadar ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp oldunuz ise, boy abdesti alın. Hasta, yahut yolculuk halinde bulunursanız, yahut biriniz tuvaletten gelirse, yahut da kadınlara dokunmuşsanız (cinsî birleşme yapmışsanız) ve bu hallerde su bulamamışsanız temiz toprakla teyemmüm edin de yüzünüzü ve (dirseklere kadar) ellerinizi onunla meshedin. Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez; fakat sizi tertemiz kılmak ve size (ihsan ettiği) nimetini tamamlamak ister; umulur ki şükredersiniz.” 
(Mâide, 6)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Her kim namaz kılmak amacıyla abdest almaya kalkar da ellerini yıkarsa, ilk damlayla beraber elleriyle yaptığı günahlar akar gider. Ağzına su verip çalkaladığında diliyle ve dudaklarıyla işlediği günahlar ilk damlayla beraber akar gider. Yüzünü, dirseklere kadar ellerini ve topuklara kadar ayaklarını yıkadığı zaman da onlarla yaptığı her günahtan kurtulur. Annesinden doğduğu gün gibi tertemiz olur.” 
(Müslim, Tahâret 32; Nesâî, Tahâret 58; İbn Mâce, Tahâret 6)

Selâmün aleyküm,
Kış günlerinin vazgeçilmez sebzeleri karnabahar ve brokoli ile nefis tarifim var bugün.
Doyurucu enfes bi ana yemek oluyor.
Yapım aşamaları biraz uzun ama sonuç harika oluyor.
Bir gün bu sebzeler ile ne yapsam diye düşünürken çıktı karşıma bu tarif. Hatta misafirlerim gelecekti onlara yaptım herkes çok beğendi. Sebze yemeyenler bile lezzetle yediler ;)
Kiş tariflerinin tabanı hamur olur aslında. Ama bunun tabanında da sebze var. Aslında gayette güzel diyet yemeği olur bundan :)
Kış geçmeden yapın yiyin yedirin derim...

HAMURSUZ SEBZELİ KİŞ
Malzemeler
  1. 4 adet kabuklu rendelenmiş kabak
  2. 6 adet yumurta
  3. 2 yemek kaşığı un
  4. 1 çay kaşığı tuz
  5. 200 ml. krema
  6. 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  7. 1 çay kaşığı karabiber
  8. 1 minik boy haşlanmış karnabahar
  9. 1 minik boy haşlanmış brokoli
  10. 2 adet rendelenmiş havuç
  11. Maydanoz

Yapılışı
  • Kabuğu ile rendelediğimiz kabağın suyunu sıkıyoruz.
  • Karıştırma kabına kabak, yumurta, un ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Orta boy yuvarlak cam fırın tepsisinin içine yağlı kağıt seriyoruz.
  • Kevgir yardımı ile yumurtalı karışımdan kabakları süzdürerek alıyoruz.
  • Süzülen kabakları fırın tepsisine koyuyoruz ve üzerini düzeltiyoruz.
  • (Kasede kalan yumurtalı karışımı atmıyoruz sonraki aşamada kullanacağız çünkü.)
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz kabaklı harcı.
  • Kalan yumurtalı karışıma krema, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kabaklı tabanın üzerine haşladığımız karnabahar ve brokoliyi diziyoruz.
  • Üzerine havuçları ekliyoruz.
  • Krema ile hazırladığımız sıvı karışımı da üzerinden gezdiriyoruz.
  • En üste de kaşar peyniri ve maydanoz serpiyoruz.
  • 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • Dilimleyip sıcak olarak servis ediyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI - 1


YAPIM AŞAMALARI - 2


SEBZELİ NEFİS LEZZET


BİR DİLİM ALIR MIYDINIZ?

Yorumlar

Yorum Gönder