KABAK SİNKONTA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.” 
(Hucurât, 10)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Farzların edâsından sonra Cenâb-ı Hakk’ın en ziyâde sevdiği amel, bir müslüman kardeşine sevinç vermektir.” 
(Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, I, 11)
Selâmün aleyküm,
Yazın bol bol yediğimiz bi tarifi paylaşacağım bugün sizinle.
Ben kabağın her türlüsünü severim ama bu efsane bi lezzet. O kadar ki kabak sevmeyenler bile bayıla bayıla yedi. Bi kere deneyin sizinde favori kabak yemeğiniz olacak :)

KABAK SİNKONTA
Malzemeler
  1. 1 kilo kabak
  2. 1 çay bardağı zeytinyağ
  3. Tuz - kuru nane - pul biber - karabiber
  4. 2 adet kuru soğan
  5. 4-5 diş sarımsak
  6. yarım bağ taze soğan
  7. yarım bağ taze nane
  8. 1,5 yemek kaşığı salça
  9. 1 yemek kaşığı un
  10. 1 yemek kaşığı sirke
  11. 1,5 su bardağı su
Yapılışı
  • Kabakları yıkıyoruz.
  • Kabuklarını soymadan yuvarlak olarak doğruyoruz
  • Zeytinyağ tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış fırın kabına kabakları koyuyoruz.
  • Kuru soğanı piyazlık doğruyoruz ve bi kaba alıyoruz.
  • Üzerine doğranmış taze naneyi,taze soğanı ve sarımsakları ekliyoruz.
  • Bunları da kabakların üzerine yerleştiriyoruz.
  • Sosunu hazırlamak için; su, salça, un ve sirkeyi bir kaba koyup karıştırıyoruz.
  • Tepsidekilerinin üzerine sosu gezdiriyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar

Yorum Gönder