FİT KADAYIFLI MUHALLEBİ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ona yu­mu­şak söz (kavl-i leyyin) söy­le­yin. 
Bel­ki o, na­si­hat din­ler ve­ya Al­lâh’tan kor­kar.” 
(Tâ­hâ, 44)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Din, nasihatten ibârettir.”
(Bu­hâ­rî, Îmân, 42)

Selâmün aleyküm,
Diyette en zorlandığımız şey galiba hepimizin tatlısızlıktır dimi?
İşte tam o anlarda yiyebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bi tarif ile karşınızdayım. 
Şeker yerine içine en doğalından bal ve hurma koyuyoruz. Gayette tatlı oluyor şekere ne gerek var  :)

FİT KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler
  1. 3 su bardağı süt
  2. 1 yumurta sarısı
  3. 6 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  4. 8 adet hurma
  5. 1 yemek kaşığı bal

Üzeri ve ara katlar için
  1. Kavrulmuş tel kadayıf

Yapılışı
  • Yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
  • Hurmayı sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşadıktan sonra çekirdeğini çıkarıp ezip püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra bal haricindeki tüm malzemeleri bir tenreceye alıp ocağa koyuyoruz.
  • Karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıvamı koyulaşana kadar yüksek ateşte pişiriyoruz.
  • Sonra kısık ateşte 3 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  • Biraz ılıdıktan sonra balı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sunum kaplarına kat kat önce muhallebi sonra kadayıf şeklinde koyuyoruz. (kaç kat yapacağınız keyfinize kalmış)
  • Buzdolabına koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Afiyet olaaa...
NOT 1 = Ben sıcakken yemeği de çok sevdim. Artık sıcak yada soğuk ona siz karar verin, her türlü sağlıklı ve lezzetli ;)

NOT 2 = Tel kadayıfını ben bim marketten alıyorum kavrulmuş olarak paketli satılıyor. Kullanıma hazır direk kullanıyorum. Çiğ kadayıf alırsanız yağsız tavada kavurmanız gerek ;)

DİP NOT :) Siz yine tarifi yapıp yemeden diyetisyeninize danışın bu tarif size uygun mu diye ;)

Yorumlar