KARIŞIK TURŞU

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Allah’tan korkun ve sâdıklarla berâber olun!..” 
(Tevbe, 119)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Herhangi bir topluluğa benzemeye çalışan, onlardandır.”
(Ebû Dâvûd, Libâs, 4/4031)
Selâmün aleyküm,
Kornişon turşu yapıp çok beğenince birde karışık turşu yapalım dedim. Kornişon turşusunda yaptığım gibi yine kaynar su ile kurdum turşuyu. Gerçekten süper oluyor. Bi deneyin favoriniz olacak bu tarif :)
Sebzelere miktar vermedim. 5 kiloluk bidon kullandım. Artık ne kadar hangi sebzeden kullanmak isterseniz o kadar koyarsınız sebzeleri.

KARIŞIK TURŞU
Malzemeler
  1. Karnabahar
  2. Mor lahana
  3. Havuç
  4. Yeşil domates
  5. Sivri biber

  1. 1 baş sarımsak
  2. 1 avuç nohut
  3. 2 su bardağı sirke
  4. 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  5. 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  6. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  7. Kaynar su

Yapılışı
  • Havucun kabuklarını soyup halka halka doğruyoruz.
  • Domatesleri 4e bölüyoruz.
  • Karnabaharları küçük küçük ayıklıyoruz.
  • Mor lahanayı büyük şekilde doğruyoruz.
  • Biberleri bıçak ile deliyoruz.
  • Bidonun dibine sarımsakları ve nohutu koyuyoruz.
  • Üzerine sebzeleri karışık karışık dolduruyoruz.
  • Sirkeyi bidona koyuyoruz.
  • Üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve toz şekeri ekliyoruz.
  • Kaynar suyu da üstlerine döküyoruz.
  • Ağzını sıkıca kapatıp sallıyoruz bidonu ki tuzlar erisin.
  • 15 gün sonra yemeye hazır hale geliyor.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar