HANIMAĞA ÇORBASI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler,(sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.” 
(Ahzâb, 72)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Münafığın alâmeti üçtür: Konuşunca yalan söyler, söz verince sözünden cayar, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder.” 
(Buhârî, Îmân 24; Müslim, Îmân 107-108.)
Selâmün aleyküm,
Hanımağa çorbasını duydunuz mu?
Bende Ramazan ayında tanıştım bu çorba ile. Klasik hergün yaptığımız çorbalardan sıkıldığımda ne yapsam diye araştırırken çıktı karşıma. Hemen yaptım ve çok beğendim. Zengin malzemesinin yanı sıra lezzeti de efsane :)

HANIMAĞA ÇORBASI
Malzemeler
  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  2. 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  3. 1 çay bardağı erişte
  4. 1 çay bardağı tel şehriye
  5. 1 yemek kaşığı domates salçası
  6. 1 yemek kaşığı tereyağ
  7. 3-4 su bardağı et suyu
  8. 1-2 su bardağı su
  9. Tuz - pul biber - nane

Yapılışı
  • Tencereye et suyunu ve normal suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan suyun içine erişteyi, tel şehriyeyi,haşlanmış nohutu ve haşlanmış yeşil mercimeği ekliyoruz.
  • Tuzu da ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Diğer tarafta sos tavasında tereyağını eritiyoruz.
  • Salça ve baharatları ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Salçalı karışımı pişen çorbanın içine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kaynattıktan sonra çorbamız hazır.
  • Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olaaa...

MALZEMELER
YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar