EL AÇMASI TADINDA KAT KAT ÜÇGEN BÖREK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler.” 
(Müminûn, 3)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allâh’a ve âhiret gününe îmân eden kişi, ya hayır söylesin ya da sussun!” 
(Buhârî, Edeb 31, 85, Rikâk 23; Müslim, Îmân 74, Lukata 14)

Selâmün aleyküm,
Bu börek bi efsane. Gerçekten yiyenler el açması sanıyor yada katlarını ve çıtırlığını görünce milföy sanıyorlar. Ama değil hazır yufkadan veee 16 kat oluyor börek. Evet evet 16 kat hemde sadece 4 yufkadan oluyor 16 kat. 
Yapım aşamalarını yazdım ama okuyunca karışık gelebilir. O yüzden yapım aşamalarını tek tek fotoladım. Onlara bakarak daha iyi anlarsınız nasıl yapıldığını ;)
Deneyin hem kendinizi hem misafirlerinizi şaşırtın :)

EL AÇMASI TADINDA KAT KAT ÜÇGEN BÖREK
Malzemeler
  1. 4 adet yufka
Sos için
  1. 1 su bardağı sıvıyağ
  2. 4 yemek kaşığı un
  3. 100 gram eritilmiş tereyağ
  4. 1 yemek kaşığı sirke

İç malzemesi
  1. Lor
  2. Maydanoz

Üzeri için
  1. 1 yumurta sarısı

Yapılışı
  • Sos malzemelerini bir kaba koyup karıştırıyoruz.
  • 1.yufkayı seriyoruz. Üzerine sostan sürüyoruz.
  • 2.yufkayı üzerine koyuyoruz sos sürüyoruz.
  • 3.yufkayı da üzerine koyuyoruz ve sos sürüyoruz.
  • 4.yufkayı da üzerine koyup sos sürüyoruz.
  • Yufkayı her iki yanlarından da ortaya katlıyoruz ve üstüne yine sos sürüyoruz.
  • Diğer kenarları da katlayıp kare şekil almasını sağlıyoruz ve sos sürüyoruz.
  • Üzerine peynirli iç harcımızı yayıyoruz.
  • İç harcın üzerine zarf şeklinde kapatıyoruz.
  • Dilimlemek için her bir üçgeni 4 eşit üçgen olacak şeklinde kesiyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine üçgen böreklerimizi koyuyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI - 1
YAPIM AŞAMALARI - 2

Yorumlar