BİTLİ KURABİYE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“(Onlara) Göklerde ve yerde olanlar kimindir? diye sor. “Allah’ındır” de. O, merhamet etmeyi kendi zatına farz kıldı. Sizi, varlığında şüphe olmayan kıyamet gününde elbette toplayacaktır. Kendilerini ziyana sokanlar var ya işte onlar inanmazlar.” 
(En’âm, 12)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah rahmeti yüz parçaya ayırdı. Bunlardan doksan dokuzunu kendi katında tuttu. Bir cüzünü yeryüzüne indirdi. İşte bu bir cüz rahmet sebebiyle canlılar birbirine acıyıp şefkat gösterirler. Hatta, yavrusunu emziren hayvanın yavrusuna dokunur diye ayağını kaldırması bile bu merhamet sebebiyledir.” 
(Buhârî, Edeb, 19; Müslim, Tevbe, 17-21)
Selâmün aleyküm,
Hayırlı Cumalar,
Hayırlı Kandiller.
Kandiller de genelde helva yapılır ve dağıtılır. Ben ise size çok güzel bi kurabiye tarifi vereceğim bugün. Yapın çocuklara komşulara dağıtın.
Kurabiyeme gelince adı bitli kurabiye, neden bitli derseniz içinde kavrulmuş susam var. Isırdıkça susamlardan çıtır çıtır ses geldiği için bitli kurabiye adı :)

BİTLİ KURABİYE
Malzemeler
  1. 250 gram tereyağ veya margarin 
  2. 1 su bardağı pudra şekeri
  3. Yarım su bardağı sıvıyağ
  4. 1 su bardağı nişasta
  5. 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  6. 1 paket vanilya
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. Un

Yapılışı
  • Oda ısısındaki tereyağını ve pudra şekerini yoğurma kabına koyup yoğuruyoruz.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
  • Beyaz kalacak çok aşırı pişirmiyoruz ;)
  • Afiyet olaaa... 

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar