ŞEFTALİLİ ALT ÜST KEK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler,(sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.” 
(Ahzâb, 72)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Münafığın alâmeti üçtür: Konuşunca yalan söyler, söz verince sözünden cayar, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet eder.” 
(Buhârî, Îmân 24; Müslim, Îmân 107-108.)
Selamün aleyküm,
Şeftali zamanı geçmeden bu tarifi deneyin derim.
Aslında ben yapalı epey oldu ama tarifleri yazıp paylaşmaya vaktim olmuyor. Yaparken fotoğraflıyorum sonra öylece kalıyor paylaşamadan :)
Siz hemen deneyin bence. Bide eriklisini yaptım ki o da efsane oldu :)

ŞEFTALİLİ ALT ÜST KEK
Malzemeler
  1. 3 yumurta
  2. 1,5 su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  5. 2 su bardağı un
  6. 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  7. 2 paket kabartma tozu
  8. 1 paket vanilya

Zemin için
  1. 2 yemek kaşığı tereyağ
  2. yarım çay bardağı toz şeker
  3. 7-8 adet şeftali

Yapılşı
  • Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz.
  • Öncelikle zemini hazırlıyoruz. 
  • Dikdörtgen büyük boy borcamı tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Üzerine toz şeker serpiyoruz.
  • Şeftalileri dilimleyip şekerin üzerine diziyoruz.
  • Karamelize olması için fırında 8-10 dakika kadar pişirip çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Kek hamuru için ; yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  • Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkardığımız soğumuş olan borcamımızın içindeki şeftalilerin üzerine kek hamurunu döküyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Servis ederken ters şekilde tabağa koyuyoruz. Adı üstünde alt üst kek ;) 
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar