MEFTUNE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kıyamet koptuğu zaman, ki onun oluşunu yalanlayacak hiçbir kimse yoktur; O, alçaltıcı ve yükselticidir. Yer şiddetle sarsıldığı, dağlar parçalandığı, dağılıp toz duman haline geldiği, ve sizler de üç sınıf olduğunuz zaman, sağdakiler, ne mutlu o sağdakilere! Soldakiler, ne bahtsızdırlar onlar! (Hayırda) önde olanlar, (ecir de) öndedirler. İşte bunlar, naîm cennetlerinde (Allah’a) en yakın olanlardır.”
 (Vâkıa, 1-12)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Rabbiniz arada bir tercüman bulunmaksızın, her birinizle konuşacaktır. Kişi sağına bakar, önceden gönderdiği iyi işleri görür; soluna bakar vaktiyle yaptığı kötü işleri görür. Önüne bakar, önünde sadece cehennemi görür. Yarım hurma ile de olsa cehennemden korununuz.” 
(Buhârî, Zekât 9; Müslim, Zekât 67.)
Selâmün aleyküm,
Biraz ara verdim çünkü ablam doğum yaptı, bebek baktım :)
Üstüne eşim ameliyat oldu, şimdi de ona bakıyorum. Rabbim sağlık versin gerisi boş ;)
Yeni tarifim patlıcan ve et uyumunun zirvesi olan bi yemek bence.
Klasik etli patlıcan yemeğinden farkı patlıcanın kızartılması, etin kavrulması ;) Eh haliyle patlıcan kızarınca, et kavrulunca, sonra da bunlar birleşince mükemmel bir lezzet çıkıyor ortaya.
Fotoğrafta ışığın azizliğine uğradım yemek çok koyu renk çıkmış :)

MEFTUNE
Malzemeler
  1. 5 adet patlıcan
  2. yarım kilo dana kuşbaşı et
  3. 2 adet soğan
  4. 3 adet domates
  5. 3 diş sarımsak
  6. 4 adet yeşil biber
  7. 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  8. tuz-karabiber

Yapılışı
  • Dana etini önce biraz haşlıyoruz.
  • Sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. 
  • Üzerine kuşbaşı etleri koyup 5 dakika kavuruyoruz.
  • Etlerin üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Soğanlar iyice pişene kadar bekliyoruz. Sonra doğradığımız biberleri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyuyoruz. Önce uzunlamasına 4'e kesiyoruz. Sonra ortadan 2'ye kesiyoruz.
  • Kızgın yağ içerisinde patlıcanları kızartıyoruz.
  • Kızaran patlıcanları yağlı kağıt serili tabak üzerine alıyoruz.
  • Pişen etlerin üzerine tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kızaran patlıcanları etlerin üzerine yerleştiriyoruz.
  • Patlıcanların üzerine de rendelenmiş domatesleri yayıyoruz.
  • En üste de doğranmış yeşil biber ekliyoruz.
  • İhtiyaca göre tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
  • Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olaaa...

Yorumlar