SELANİK TATLISI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İşte bu (Kur'an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildiridir.” 
(İbrahim, 52)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Bizden bir şey işitip, onu aynen başkalarına ulaştıran kimsenin Allâh yüzünü ak etsin! Kendisine bilgi ulaştırılan nice kimseler vardır ki, o bilgiyi bizzat işitenden daha iyi anlar ve tatbîk eder.” 
(Tirmizî, İlim, 7)
Selâmün aleyküm,
Şükür Rabbime bizleri yeniden bir bayrama kavuşturdu.
Bayramlarda illa ki baklava yapmak zorunda değiliz dimi ;) 
Biraz kolaya kaçıp şerbetli tatlı da yapabiliriz elbette :)

SELANİK TATLISI
Malzemeler
  1. adet yumurta
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. yarım su bardağı toz şeker
  4. yarım çay bardağı hindistan cevizi
  5. 1 çay kaşığı karbonat
  6. 1,5 su bardağı mısır unu
  7. 1 su bardağı un

Şerbeti için
  1. 3,5 su bardağı su
  2. 2,5 su bardağı toz şeker
  3. 5 damla limon suyu

Yapılışı
  • Tatlımızı şerbeti yaparak başlıyoruz. Küçük bir tencereye toz şeker ve suyu koyuyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ekliyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde (isterseniz daha küçük yapabilirsiniz, ben 1 tanesi 1 porsiyon olsun diye büyük yaptım) parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen tatlıyı fırından çıkarıp, oda ısısında soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
  • Üzerini kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yapım Aşamaları


Mısır unlu olduğu için şerbet bu renk oluyor bekledikçe :) 

Yorumlar