TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“De ki; Allâh’ın lûtfuyla, rahmetiyle (evet) ancak onunla ferahlasınlar. Bu onların toplayıp yığdıklarından hayırlıdır.” 
(Yûnus, 58)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Bir adam, doğduğu günden, yaşlanıp öldüğü güne kadar Allah rızâsı için ve tâat niyetiyle alnını yerden kaldırmayıp gayret etse, o adam yine de (Allâh’ın kendisine lûtfetmiş olduğu nîmetlerin şükründen âciz kaldığı düşüncesiyle) kıyâmet günü amellerini az görür.” 
(Ahmed, IV, 185)

Selâmün aleyküm,
Tüm meyveler ve sebzeler sezonunda güzeldir.
Hazır tezgahlar börülce dolup taşarken bol bol tüketelim :)

TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ
Malzemeler
  1. Yarım kilo börülce
  2. 1 adet soğan
  3. 2 adet domates
  4. 1 yemek kaşığı salça
  5. 1 tatlı kaşığı toz biber
  6. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  7. tuz
  8. su

Yapılışı
  • Soğanı yemeklik doğruyoruz.
  • Tencereye zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Üzerine soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  • Salçayı ve toz biberi de ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Küp küp doğradığımız domatesi de ekleyip kavuruyoruz.
  • Uçlarını kesip ayıkladığımız, dilediğimiz büyüklükte doğradığımız börülceleri ekliyoruz.
  • Tuzunu da ekleyip börülcelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  • Sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip börülceler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yapım Aşamaları

Yorumlar