BANYOLU BUZLUK BÖREĞİ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
(İnsanları Kurʼân ile) Allâhʼa çağıran, amel-i sâlih işleyen ve «Ben müslümanlardanım.» diyenden kimin sözü daha güzeldir?” 
(Fussilet, 33)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“…Peygamberler, ümmetlerine Allâhʼın şâhididir. Fakat benim ümmetim de diğer ümmetlere Allâhʼın şâhididir.” 
(Bkz. Ali el-Müttakî, Kenzü’l-Ummâl, XII, 171-172/34530)

Selâmün aleyküm,
Pratik, hayatı kolaylaştıran şeyleri severim.
Misafir geleceğinde de buzlukta hazır börek olması severim :)
Boş vakitlerimde bu tarz şeyler yapıp buzluğa atıyorum ki, zor anlarımda bana kolaylık olsun.

BANYOLU BUZLUK BÖREĞİ
Malzemeler
  1. 4 adet yufka
  2. 200 gram YÖRSAN beyaz peynir
  3. maydanoz
  4. pulbiber
  5. tuz

Sosu için
  1. 100 gram YÖRSAN tereyağ
  2. 4 yemek kaşığı süt

Banyosu için
  1. 1 litre su
  2. 1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için
  1. yumurta sarısı
  2. çörek otu

Yapılışı
  • Tereyağını eritiyoruz. Soğuyunca içine süt ekleyip karıştırıyoruz.
  • Peyniri bir kaseye alıp eziyoruz. Üzerine maydanozları doğrayıp ekliyoruz. Tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.
  • İlk yufkayı seriyoruz. Üzerine tereyağlı sostan sürüyoruz.
  • İkinci yufkayı soslu yufkanın üzerine seriyoruz ve onun üzerini de sosluyoruz.
  • Yufkayı 8' e bölüyoruz.
  • Her dilime 1 yemek kaşığı peynirli harçtan koyup sarıyoruz.
  • Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Derin bir kaba suyu ve karbonatı ekliyoruz.
  • Böreklerin her birini suya batırıp 10-15 saniye kadar bekletiyoruz.
  • Fazla suyunu süzüyoruz.
  • Hava almayacak bir kaba koyup dondurucuya atıyoruz.
  • Dondurucudan çıkardığımız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

BANYOLAMA VE SAKLAMA İŞLEMİ

Yorumlar