KARAMELİZE MANTARLI MAKARNA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Allâh’tan ittikâ edin ve sâdıklarla berâber olun!” 
(Tevbe, 119)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İyi ar­ka­daş­la kö­tü ar­ka­da­şın mi­sâ­li; misk ta­şı­yan­la kö­rük çe­ken in­san­lar gi­bi­dir. Misk sahibi ya sa­na ko­ku­sun­dan ik­ram eder ve­ya sen on­dan sa­tın alır­sın. Kö­rük çe­ke­ne ge­lin­ce; o, ya se­nin el­bi­se­ni ya­kar, ya­hut da onun pis ko­ku­su sa­na si­râ­yet eder.” 
(Bu­hâ­rî, Bu­yû, 38)
Selâmün aleyküm,
Karamelize mantarı hiç denediniz mi? Denemediyseniz mutlaka deneyin derim çünkü aşırı lezzetli :)
Ben makarna ile kullanmayı tercih ettim ama et, tavuk, balık yemeklerinin yanında da çok güzel bi meze olur ;)

KARAMELİZE MANTARLI MAKARNA
Malzemeler
  1. Makarna
  2. 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  3. Yarım kilo mantar
  4. 1 adet kuru soğan
  5. 2 diş sarımsak
  6. 1 yemek kaşığı tereyağ
  7. 1 yemek kaşığı sirke
  8. Tuz - karabiber - kimyon - kekik
  9. Maydanoz - dereotu

Yapılışı
  • Makarnayı bildiğiniz şekilde pişiriyoruz.
  • Mantarları yıkıyoruz ve yassı şekilde ince ince doğruyoruz.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyip mantarları üzerine koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz.
  • Sonra piyazlık doğradığımız soğanları ve sarımsağı ekliyoruz.
  • İyice karamelize olup mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Tereyağ ekliyoruz.
  • Ardından sirke ve baharatları ekliyoruz.
  • Biraz daha pişirdikten sonra ince ince doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  • Makarnayı tabağımıza alıp üzerine karamelize mantar koyuyoruz.
  • Afiyet olaaa...

KARAMELİZE MANTAR
YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar