FIRINDA MISIR UNLU LEVREK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kötü duygularını kendisine tanrı edinen kimseyi gördün mü?..”
 (Furkan, 43)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Al­lâh’ım! Nef­si­me tak­vâ­sı­nı ver ve onu tez­ki­ye et! Sen onu tez­ki­ye eden­le­rin en ha­yır­lı­sı­sın. Sen onun ve­lî­si ve Mev­lâ’sı­sın.” 
(Müs­lim, Zi­kir, 73)
Selâmün aleyküm,
Mısır unlu levrek hiç denediniz mi?
Çıtır çıtır oluyor :)
Ben sağlıklı olmasını istediğim için fırında yapmayı tercih ettim. İsterseniz yağda da kızartabilirsiniz tabi ;)

FIRINDA MISIR UNLU LEVREK
Malzemeler
  1. Kişi sayısına göre levrek
  2. mısır unu 
  3. tuz
  4. limon
  5. defne yaprağı
  6. patates
  7. biber
  8. domates

Yapılışı
  • Temizlenmiş levreği güzelce yıkıyoruz.
  • Geniş bir kaba tuz ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz.
  • Balıkları mısır unlu karışıma buluyoruz.
  • Balıkların içine limon dilimi ve defne yaprağı koyuyoruz.
  • Fırın kabına yerleştiriyoruz.
  • Yanına dilimlenmiş patates, biber ve domates ekliyoruz.
  • Üzerine biraz sıvıyağ ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış yüksek derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yorumlar