FINDIKLI MİNİ KURABİYE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Hep birlikte Allâh’ın ipine (İslâm’a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın…” 
(Âl-i İmrân, 103)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Mü’min, başkalarıyla ülfet eder (hoş geçinir) ve kendisiyle ülfet edilir. Kimseyle ülfet etmeyen ve kendisiyle de ülfet edilmeyen kişide hayır yoktur.” 
(Ahmed, II, 400, V, 335)
Selâmün aleyküm, 
Bayramdan sonra yoğunluk bitmedi :)
Takipçilerim yeni tarif bekler dedim ve geldim.
Çayınızın ve kahvenizin yanına mis gibi bi tarifim var bugün.
Hem çok bereketli bir sürü bir sürü çıkıyor. Hemde aylarca saklama kabında bayatlamıyor.
Yapıp kaldırın. Çat kapı misafire hemen çıkarıp ikram edin ;)

FINDIKLI MİNİ KURABİYE
Malzemeler
  1. 250 gram margarin
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 çay bardağı pudra şekeri
  4. 1 çay bardağı nişasta
  5. 1 yumurta
  6. 1 paket vanilya
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. Aldığı kadar un

İçi için
  1. 1 su bardağı fındık içi

Üzeri için
  1. 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  2. 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
  • Yumuşamış margarin, sıvıyağ, pudra şekeri, nişasta ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartıyoruz.
  • Ortasına fındık içi koyup yuvarlıyoruz.
  • Tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
  • Rengi hafif pembeleşince pişmiş demektir.
  • Derin bir kabın içine pudra şekeri ve tarçını koyup karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumadan pudra şekerli harca buluyoruz.
  • Afiyet olsun...

Yorumlar