TAVUKLU TALAŞ KEBABI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde aklıselim sahipleri için gerçekten açık ibretler vardır. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru!”
(Âl-i İmrân, 190-191)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allâh’ın yarattıkları üzerinde tefekkür edin…”
(Deylemî, II, 56; Heysemî, I, 81)

Selâmün aleyküm,
Yine bir ramazan günü ve yine iftara ne yapsak telaşı.
Bugün ki tarifim hem leziz hem basit.
Hem yanında çorba içimlik hemde çay içimlik ;) Keyfinize kalmış. Tarif benden tercih sizden efendim :)

TAVUKLU TALAŞ KEBABI
Malzemeler
  1. 10 adet kare milföy
  2. 500 gram tavuk göğsü
  3. 1 adet kuru soğan
  4. 2 adet havuç
  5. 2 adet patates
  6. yarım su bardağı bezelye
  7. 1 tatlı kaşığı salça
  8. Sıvıyağ
  9. tuz-karabiber

Üzeri için
  1. Yumurta sarısı
  2. Çörek otu

Yapılışı
  • Küçük bi tencerede doğradığımız patates, havuç ve bezelyeyi haşlıyoruz.
  • Başka bi tencerede tavuk göğsünü haşlıyoruz. Haşlanan tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
  • Tavaya biraz sıvıyağ ekliyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı ekliyoruz. Tavuğu ve salçayı da ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Tavuklar piştikten sonra haşladığımız garnitürü de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Milföy hamurlarını merdane yardımı ile un serptiğimiz tezgahta biraz açıyoruz.
  • Ortasına tavuklu harçtan ekleyip zarf şeklinde kapatıyoruz.
  • Ters  çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine de yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derede fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI
YANINDA ÇORBA MI ALIRSINIZ ÇAY MI?

Yorumlar