REVANİ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Sabah-akşam Rablerine, O’nun rızâsını dileyerek duâ edenlerle birlikte candan sebât et. Dünya hayatının süsünü isteyerek gözlerini onlardan çevirme. Kalbini Bizi anmaktan gâfil kıldığımız, kötü arzularına uymuş ve işi gücü aşırılık olan kimseye boyun eğme.”
(Kehf, 28)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“(Al­lâh’ın ve­lî kul­la­rı) yüz­le­ri­ne ba­kıl­dı­ğın­da Allah Teâlâ’yı ha­tır­la­tan kim­se­ler­dir.”
(İbn-i Mâ­ce, Zühd, 4)

Selâmün aleyküm,
İftar misafirlerime tatlı ne yapsam, yeni bişey denesem, değişik bişey olsun filan diyorum genelde. Bu sefer niye değişik ve yeni bişey arıyorum ki dedim. Misss gibi eski usul revani yapmak varken ;)
Tarifi ise canım arkadaşım Emel'in nam-ı diğer MUCİT ANNE 'nin instagram sayfasından aldım. O kadar lezzetli oldu ki anlatamam. Hele o misler gibi portakal kokusu insana çok iyi geliyor.

REVANİ
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 portakal kabuğu rendesi


Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
bir iki damla limon

Yapılışı
  • İlk olarak şerbeti hazırlamak için su,şeker ve limon suyunu tencereye koyup kaynatıyoruz.
  • Revani için öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. 
  • Sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dikdörtgen borcamı yağlayıp harcımızı döküyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 
  • Fırından çıkarınca kürdan ile bir çok minik delikler açıyoruz. 
  • İlk sıcaklığı geçen revaniye ılık şerbeti kepçe yardımıyla her tarafına döküyoruz ve üzerini kapatıyoruz. 
  • Dilimleyip süsleyip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. 
  • Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI
Bİ DİLİM ALMAZ MIYDINIZ?

Yorumlar