LİMONLU YULAF BİSKÜVİLİ TATLI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Onların arkasından gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Rabbimiz! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin!”
(Haşr, 10)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah’a karşı takva sahibi olun ve aranızı ıslaha çalışın. Allah Teâlâ müslümanların arasını ıslah ediyor.”
(Hâkim, IV, 620)

Selâmün aleyküm,
Limonun ferah ferah lezzetinin yakışmayacağı bişey yoktur bence.
Bu tatlıda hem limonun hem yulaf bisküvisinin lezzeti birleşince aşırı lezzet patlaması oluyor benden söylemesi :)
Hele ki yazın yaklaştığı şu sıralarda mutlaka not edin bu tarifi. Yazın serin serin yersiniz ;)

LİMONLU YULAF BİSKÜVİLİ TATLI
Malzemeler
  1. 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  2. çeyrek su bardağı nişasta
  3. bir çimdik tuz
  4. 4 adet yumurta sarısı
  5. 1 su bardağı süt
  6. 1 su bardağı krema
  7. 3 yemek kaşığı tereyağ
  8. 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  9. yarım su bardağı limon suyu
  10. 2-3 paket yulaflı bisküvi
Üzeri için
  1. limon dilimleri
  2. nane yaprağı

Yapılışı
  • Muhallebiyi hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker, nişasta ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  • Başka bir kapta yumurta sarıları, süt ve kremayı iyice çırpıyoruz. 
  • Sütlü karışımı tencereye ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağ ve limon rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Limon suyunu da ekliyoruz. Ara ara çırparak soğumasını sağlıyoruz.
  • Küçük boy (20cm x 20cm) kare borcamın tabanına streç film seriyoruz. Üzerine yulaflı bisküvileri diziyoruz. Bisküvilerin üzerine muhallebinin 1/3'ünü döküp yayıyoruz. 
  • 1 kat bisküvi 1 kat muhallebi olacak şekilde 3 kat yapıyoruz.
  • En son katına muhallebi yaydıktan sonra üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletiyoruz. 
  • Servis edeceğimiz zaman kenarlardaki streç filmlerden tutup kalıptan çıkarıyoruz. Kare kare dilimleyip üzerini limon dilimleri ve nane yaprakları ile süslüyoruz.
  • Afiyet olaaa...

MALZEMELER
YAPIM AŞAMALARI
BİR DİLİM ALMAZ MIYDINIZ?

Yorumlar