HİRA TATLISI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Mü’minler ancak, Allâh zikredildiği zaman yürekleri titreyen, kendilerine Allâh’ın âyetleri okunduğunda îmanlarını artıran ve yalnız Rablerine dayanıp güvenen kimselerdir.”
(Enfâl, 2)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allâh katında iki damla ve iki izden daha sevimli bir şey yoktur: İki damla; haşyetullâh sebebiyle akan gözyaşı ile Allâh yolunda akıtılan kan damlasıdır. İki iz de; Allâh yolunda (cihâd ederken) bırakılan iz ile Allâh’ın farzlarından birini edâ esnâsında bırakılan izdir.”
(Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 26/1669)

Selâmün aleyküm,
Ramazan dolayısı ile tatlı tarifleri arayışına giriyoruz hepimiz. Son zamanlarda yaptığım en iyilerden biri hira tatlısı. Yapımı basit, tadı nefis,kıvamı çok güzel. Vee şerbeti kaynamadan şipşak hazır.
Misafirlerim bayıldı hemen tarifi aldılar benden :) Sizde mutlaka deneyin ;)

HİRA TATLISI
Malzemeler
  1. 1 adet yumurta
  2. yarım su bardağı yoğurt
  3. yarım su bardağı sıvıyağ
  4. 1 su bardağı irmik
  5. 1 su bardağı un
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 1 paket vanilya

Bulamak için
  1. yarım su bardağı irmik

Şerbeti için
  1. 2 su bardağı su
  2. 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı
  • Tüm tatlı malzemelerini derin bi kaba koyup yoğuruyoruz.
  • Yumuşak hafif ele yapışan bi hamur elde ediyoruz.
  • Bir tabağın içine yarım su bardağı irmik koyuyoruz.
  • Elimizi hafif yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve irmiğe buluyoruz.
  • Yaklaşık 15 adet tatlımız çıkıyor.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
  • Şerbeti hazırlamak için tencereye toz şeker ve suyu koyup ocak üzerine alıyoruz. Kaynatmıyoruz, karıştırıp şeker eriyince ocaktan alıyoruz.
  • Pişen tatlıyı fırından çıkarıyoruz ve şerbeti üzerine döküyoruz.
  • Şerbeti tamamen çekene kadar bekletiyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yapım aşaması
çok güzel görünmüyor mu ?

Yorumlar