BEĞENDİLİ MANTAR

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya 
koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.”
(Cum’a, 9)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İnsanlar ezân okumanın ve namazda ilk safta bulunmanın sevâbını bilselerdi ve bunları yapabilmek 
için de kur’a çekmek zorunda kalsalardı, mutlakâ öyle yaparlardı.”
(Buhârî, Ezân, 9, 32; Müslim, Salât, 129)

Selâmün aleyküm,
Çok nefis bi tarifim var bugün. Ben et yemeğimin yanına yaptım bunu. 
Ama gayet doyurucu olduğu için ana yemek olarak da tüketilebilir.

BEĞENDİLİ MANTAR
Malzemeler
  1. Yarım kilo mantar
  2. 1 adet soğan
  3. Sıvıyağ
  4. tuz - kekik - nane

Beğendi için
  1. 4 adet patlıcan
  2. 2 yemek kaşığı tereyağ
  3. 2 yemek kaşığı un
  4. 1 çay bardağı süt
  5. Kaşar peyniri
  6. Tuz - karabiber

Üzeri için
  1. Kaşar peyniri

Yapılşı
  • Beğendi için patlıcanları fırında közlüyoruz. Kabuklarını soyup doğruyoruz.
  • Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. 
  • Üzerine un ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sütü de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri, tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
  • Patlıcanları da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Fırın kabına beğendiyi alıyoruz.
  • Mantarları yıkayıp doğruyoruz. Soğanı da doğruyoruz.
  • Başka bir tavaya sıvıyağ ekleyip soğanı ekliyoruz.
  • Üzerine mantarları ekleyip kavuruyoruz. Tuzu ve baharatları ekliyoruz.
  • Kavurduğumuz mantarları tepsiye patlıcanların üzerine ekliyoruz.
  • Üzerlerine kaşar peyniri rendeliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. 
  • Afiyet olaaa...

BEĞENDİ HAZIRLIK AŞAMASI
MANTAR SOTE HAZIRLIK AŞAMASI
NEFİS DEĞİL Mİ?
İSTER ANA YEMEK, İSTER ARA SICAK ;)

Yorumlar