SUPANGLE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Hevâ ve hevesini tanrı edinen ve Allâh’ın (kendi katındaki) bir bilgiye göre saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürlediği, gözünün üstüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi onu Allah’tan başka kim doğru yola eriştirebilir? Hâlâ ibret almayacak mısınız?”
(Câsiye, 23)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“…Sâde yaşamak îmandandır.” 
(Ebû Dâvûd, Tereccül, 1/4161; İbn-i Mâce, Zühd, 4.)


Selâmün aleyküm,
Arşivimi düzenlerken hazırlayıp tarifini yazmadığım lezzetlerle karşılaştım.
Hemen el atıp yazayım dedim :)
Genelde hazır paketlerde alıp yaparız supangleyi ama evde kendi yaptığımız çok daha lezzetli oluyor benden söylemesi...

SUPANGLE
Malzemeler
1 litre YÖRSAN süt
2 kahve fincanı toz şeker
2 yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
80 gram bitter çikolata
1 paket vanilin

5-6 dilim kakaolu kek
1 paket nescafe

Yapılışı
  • Sütün yarısını tencereye koyuyoruz. Şekeri ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Başka bir kaba yumurta sarılarını alıyoruz. Sütün kalanını azar azar ve çırparak yumurta sarılarının üzerine ekliyoruz.
  • Süt koymaya ara verip unu ve nişastayı karışıma ekliyoruz. Çırpmaya devam ederek sütün kalan kısmını ekliyoruz.
  • Kakaoyu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Ocakta kaynayan süte kakaolu karışımı çırparak ekliyoruz. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırıyoruz.
  • Koyulaşınca çikolatayı ve vanilini ekliyoruz. Çikolata tamamen eriyince tencereyi ocaktan alıyoruz.
  • Kek dilimlerini küp küp doğruyoruz. Kaselere paylaştırıyoruz.
  • Nescafeyi suyla karıştırıp kekleri ıslatıyoruz.
  • Supanglemizi kek dilimlerinin üzerine dolduruyoruz.
  • Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.
  • Servis ederken isteğe bağlı olarak dondurma ekliyoruz :)
  • Afiyet olaaa...

Malzemeler
Yapım aşamaları
Afiyet olaaa...

Yorumlar

Yorum Gönder