PANKEK PASTA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Karşılıklı rızâya dayanan ticâret hâli müstesnâ, mallarınızı bâtıl (haksız ve haram yollar) ile aranızda yemeyin…” 
(Nisâ, 29)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Ey insanlar! Kimin üzerine geçmiş bir hak varsa onu hemen ödesin, dünyada rezil rüsvâ olurum diye düşünmesin! İyi biliniz ki, dünya rüsvâlığı, âhirettekinin yanında pek hafif kalır.” 
(İbn-i Esîr, el-Kâmil, II, 319)


Selâmün aleyküm,
Geçen ay doğum günümde kendime yaptığım pembeli pastamın tarifini vereceğim size.
Eşime pasta alma ben kendim yapacağım bu sene dedim amaaa o akşam yine pasta ve çiçek alıp geldi :) Bi benim pembeli pastamdan bi eşimin aldığı pastadan yedik çatlayana kadar :))

PANKEK PASTA
Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Üzeri için
Çilekli puding
Şekerlemeler

Yapılışı
  • Pastamıza kremayı yaparak başlıyoruz. Yumurta, süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı tenceremize koyuyoruz. Ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kabuk bağlamasın diye ara ara karıştırmaya devam ediyoruz. Toz halindeki krem şantiyi de kremaya ekleyip çırpıyoruz. Ve soğuması için buzdolabına atıyoruz.
  • Pankekler için tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Isıtılmış sos tavasına (ben minik bi pasta olsun diye sos tavası kullandım. siz isterseniz büyük tava kullanıp normal pasta büyüklüğünde yapabilirsiniz.) biraz sıvı yağ döküyoruz. Pankek harcından yarım kepçe döküyoruz. Göz göz olunca diğer tarafını çeviriyoruz. Pişince alıyoruz ve pankek harcımız bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Bu ölçü ile yaklaşık 10-15 adet minik pankekler çıkıyor.
  • Çilekli pudingimizi de kıvamı biraz koyu olsun diye paketin üzerinde yazan miktardan yarım bardak az süt kullanarak pişiriyoruz.
  • Kremayı dolaptan çıkarıp sıkma torbasına dolduruyoruz.
  • En alta pankek koyup üzerini kaplayacak kadar kremadan sıkıyoruz ve bu işlemi 7-8 kat olana kadar yapıyoruz. (kaç kat olacağı tamamen size kalmış, istediğiniz kadar yüksek ve alçak yapabilirsiniz ;)
  • En üst kata çilekli pudingi döküyoruz. Vee şekerlemeler ile süslüyoruz.
  • Afiyet olaaa...
Not= Pankekleri üst üste koyduktan sonra ortasına uzun kürdan batırıyoruz ki sağa sola yıkılmasın :)
Krema buzdolabına girmeye hazır ;)
Pankek pastamızın yapım aşamaları...
Pembeli doğum günü pastamız hazır...
İyiki doğmuşum :)

Yorumlar

  1. Sağlıklı yılların olsun. Pastan çok cici olmuş canım. Ellerine sağlık. Pankek pastanın tadı kadar güzel olsun hayatın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder