MOR LAHANALI KISIR

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
"Ey iman edenler! Allah'tan korkun. O'na yaklaşmaya yol arayın..."
(Mâide, 35)


Rasûlullah (sav) buyuruyor:
"İnsan, dostunun yaşayış tarzından etkilenir.
O halde her biriniz dost edineceği kişiye dikkat etsin!"
(Ebû Dâvûd, Edeb 16; Tirmizî, Zühd 45)


Selâmün aleyküm  :)
Blog sayfamı ihmal ediyorum farkındayım, ama işte geldim burdayım.
Hepimizin çok sevdiği kısır tarifini mor lahana ile denedim ;) 
Lezzetine lezzet kattı...

MOR LAHANALI KISIR
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 orta boy soğan
2-3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 adet salatalık
Küçük boy mor lahana
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz - Karabiber - Pulbiber - Kimyon
Limon suyu
Nar ekşisi

Yapılışı
  • Bir kabın içine bulgurları alıp sıcak su ekliyoruz.
  • Kabın kapağını kapatıp şişmesini sağlıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Salçaları ekleyip biraz kavurduktan sonra ateşten alıyoruz.
  • Soğanlı harcı bulgurların üzerine ekliyoruz.
  • Tuzu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. 
  • İnce doğranmış taze soğanları, maydanozu, domatesi, salatalığı, mor lahanayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Zevkimize göre limon suyunu ve nar ekşisini de  ekliyoruz.
  • Kısırımızı marul yaprakları ile servis yapıyoruz.
  • Afiyet olaaa...
Kalpli kısır soframıza buyurmaz mısınız? :)

Yorumlar

  1. Hoşgeldiniz, ellerinize sağlık. Kısırın yeri ayrıdır, her zaman keyifle yenir.

    YanıtlaSil
  2. Kısıra bayılırım. . Hemde lahana da çıtır çıtır ne güzel yakışır. . Ellerine sağlık canım benim. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) kısıra bayılmayan yoktur herhalde :)

      Sil

Yorum Gönder