ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İnsanın başına bir sıkıntı gelince, Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra Allah kendisinden ona bir
nimet verince, önceden yalvarmış olduğunu unutur. Allah’ın yolundan saptırmak için O’na eşler koşar.
(Ey Muhammed!) De ki: Küfrünle biraz eğlenedur; çünkü sen, muhakkak cehennem ehlindensin!”
(Zümer, 8)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Bolluk ve rahat içinde iken Allah’ı tanı ki zorluk ve sıkıntı zamanında
O da seni tanısın.”
(Ahmed, Müsned, I, 307; Aclûnî, I, 366)


Selâmün aleyküm,
Bayramdan önce YÖRSAN Antalya da yaşayan blog yazarlarına süt ve süt ürünleri ile
dolu bir paket gönderdi. İçinde süt, krema, beyaz peynir, klasik beyaz peynir, kaşar
peyniri, köy peyniri, mihaliç peyniri, hellim peyniri, civil peyniri, labne, tereyağ,
ev tipi yoğurt, doğal kaymaklı tava yoğurdu vardı. Her ürün ayrı ayrı lezzetli. Teşekkürler yörsan...

Yörsan ürünlerinden tereyağ, labne ve krema ile nefisss bir cheescake yaptım.
Hemen tarife geçelim :)

ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE
Malzemeler
Tabanı için
3 paket burçak bisküvi
100 gram Yörsan tereyağ

Kreması için
500 gram Yörsan labne
6 yemek kaşığı toz şeker
2.5 yemek kaşığı nişasta
200 ml.Yörsan krema
3 yumurta

Çikolata sosu için
200 ml. Yörsan krema
250 gram çikolata

Yapılışı
Cheesecake'in tabanını oluşturmak için burçak bisküvileri rondodan çekip un haline getiriyoruz. Un haline gelen bisküvileri kelepçeli kalıba döküyoruz. Tereyağını eritip 
bisküvilerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Tereyağı ile güzelce harmanladığımız 
bisküvileri kaşık veya bardak yardımıyla kalıbımızın yanlarına ve tabanına bastırarak döşüyoruz. Derin dondurucuda 15 dakika bekletiyoruz.
Bu sırada fırını 175 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz. Fırına su dolu tepsi koyup en alt 
rafa yerleştiriyoruz. *Cheesecake nemli ortamda pişmesi gerekiyor ki üstünde çatlama ve pürüzlükler oluşmasın.
Labneyi ve şekeri karıştırma kabımıza alıp tel çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz. Ardından kremayı, nişastayı ve vanilyayı ilave edinip karıştırıyoruz. Yumurtaları teker teker kırıyoruz 
ve her seferinde çırpıyoruz. Çırpma işlemini çok yapmayacağız ki sulanmasın.
Hazırladığımız kremayı dolapta bekleyen bisküvi tabanlı kelepçeli kalıba aktarıyoruz. 
Isınmış olan fırının orta rafına, tel ızgaranın üzerine kelepçeli kalıbı koyup pişiriyoruz.
Üzeri hafif kızarıp, ortası da hafif sallanırken fırını kapatıyoruz. Fırının kapağını yarım açıp içinde dinlendiriyoruz. Ardından oda ısısına gelene kadar soğuk bir zeminde bekletiyoruz.
Çikolata sos için kremayı tencereye alıyoruz. Krema kaynamaya başlayınca içerisine 
çikolataları ekliyoruz, karıştıracak pişiriyoruz. Pişen sosumuzu sürekli karıştırarak 
ılıtıyoruz ve Cheesecake'in üzerine döküyoruz.
Cheesecake de en önemli kısım beklemesi ve dinlenmesidir. Oda ısısına gelen cheesecake'i bir 
gece buzdolabında bekletiyoruz. Bir gece dinlenmeden kelepçeli kalıbı çıkarmıyoruz. 
Dinlenen cheesecake'i kelepçeli kalıptan yavaş ve itina ile çıkartıyoruz.
Yörsan ile Çikolata soslu Cheesecake hazır, Afiyet olaaa...
ALT TABANIN YAPILIŞI
KREMANIN YAPILIŞI
ÇİKOLATA SOSUN YAPILIŞI VEE CHEESECAKE HAZIR :)

Yorumlar

Yorum Gönder