KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“İyiliğin karşılığı iyilikten başka bir şey midir?”
(Rahmân, 60)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İyilik, nefsin uygun gördüğü ve yapılmasını kalbin onayladığı şeydir. Günah ise içini tırmalayan ve başkaları sana yap diye fetvâ verse bile içinde yine de şüphe ve tereddüt uyandıran şeydir.”
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, IV, 227-228; Dârimî, Büyû’2)


Selâmün aleyküm...
Geçenlerde EGEM UN çok güzel bir paket gönderdi. 
Katkısız unları ve hediyeleri için tekrar çok teşekkür ederim...
Un gelmişken ne yapsam diye düşünürken daha öncede yaptığım ama tarifini paylaşmadığım Krem Şantili Poğaçaları yaptım.
Nefisss oldu, bu tarifi kesin denemelisiniz ;)
Poğaça ve krem şanti miii? dediğinizi duyuyorum.
Ama fırından yada pastaneden aldığınız açma tadını seviyorsanız bunlara da bayılacaksınız.
  • Mayalı hamur ile ilgili püf noktası vereyim size = Çok yoğurmak... 
  • Hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar çok güzel oluyor ;)


KREM ŞANTİLİ POĞAÇA
Malzemeler

1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 paket krem şanti (150 gram - toz halinde)
2 tane yumurta 
1 paket instant maya
3 çay kaşığı tuz
Un

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam - çörekotu

Yapılışı
Margarini eritiyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Hamur yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup yoğuruyoruz.
Üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olaaa... 

Poğaça malzemelerimiz hazır :)
Hamur kabardı :)
Poğaçalar fırına girmeye hazır...
Teşekkürler EGEM UN...
Krem Şantili Poğaçlarım kahvaltı soframı şenlendirdi :)

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım.. krem şantili poğaçan çok güzel olmuş. Egem un la dahada güzeller ..afiyetle

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık miss miss.. benim püf noktam da : hamur ne kadar yumuşak olursa poğaça da o kadar yumuşak olur.. bu da bende olsun.. öpüyorum canımmmm..

    YanıtlaSil
  3. Ellerina sağlık canım.Daha önce denediğim bir tarifti harika oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder