ZEYTİNYAĞLI KABAK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“De ki; Allâh’ın lûtfuyla, rahmetiyle (evet) ancak onunla ferahlasınlar. Bu onların toplayıp yığdıklarından hayırlıdır.”
(Yûnus, 58)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Bir adam, doğduğu günden, yaşlanıp öldüğü güne kadar Allah rızâsı için ve tâat niyetiyle alnını yerden kaldırmayıp gayret etse, o adam yine de (Allâh’ın kendisine lûtfetmiş olduğu nîmetlerin şükründen âciz kaldığı düşüncesiyle) kıyâmet günü amellerini az görür.”
(Ahmed, IV, 185)

Selâmün aleyküm,
Mevsimi gelmişken bol bol tüketelim. Çok sağlıklı hemde çok hafif bir sebze kabak. En basit haliyle zeytinyağlı yaptım ben. Yanına da mis gibi yoğurt :) 

ZEYTİNYAĞLI KABAK
Malzemeler
  1. 4 adet kabak
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  3. 1 adet kuru soğan
  4. 1 tatlı kaşığı salça
  5. 1 adet domates
  6. 1 adet kesme şeker
  7. tuz
  8. yarım demet dereotu

Yapılışı
  • Kabakların kabuğunu ya soyuyoruz yada kazıyoruz.
  • Küp küp doğruyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını ekliyoruz.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz.
  • Salçayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kabakları da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • (Kabak kendi sulanıyor, su koymaya gerek yok.)
  • Daha sonra küp küp doğradığımız domatesi, şekeri ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Ocağı kapatıp kabakların üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yorumlar