PORTAKALLI YUMUŞAK TATLI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
"(Allah) hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, ona pek çok hayır verilmiş demektir. Ancak akıl sahipleri düşünüp ibret alırlar." 
Bakara, 269)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
"Haberiniz olsun ki, bedende bir et parçası vardır. O iyi olursa bütün beden iyi olur; o bozuk olursa bütün beden bozuk olur. İşte o kalptir."
(Buhârî, Îmân, 39)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
İlk iftar soframızda tatlı yapacaktım.
Ne yapayım ne yapayım diye düşünürken aklıma revani yapmak geldi.
Sonra revani mi yapsam yoğurt tatlısı mı yapsam derken nette bu tarif dikkatimi çekti.
Evde de ağacımızın son portakalları vardı, hemen yaptım.
Çok lezzetli oldu, ayıla bayıla yedik ;)

PORTAKALLI YUMUŞAK TATLI
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su b.ardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı portakal suyu
5 yemek kaşığı un
Şerbeti için
3 adet portakal
5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
Portakal kabuğu
Çikolata sos
Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Portakal suyunu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekliyoruz. Hepsini bir çırpıyoruz.
  • Yağlanmış fırın kabına kek karışımını döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Şerbeti için, portakalların suyunu sıkıyoruz ve bir tencereye koyuyoruz.
  • Şekerini ilave ediyoruz ve ısıtıyoruz.
  • Şeker eriyince altını kapatıyoruz.
  • Kekimiz pişip ilk sıcaklığı çıkınca ılımış olan şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.
  • Çikolata sosu tarifine göre pişiriyoruz ve kekin üzerine döküyoruz.
  • Portakal kabuklarını rendeliyoruz.
  • Tatlıyı dilimliyoruz ve her dilime portakal kabuğu rendesi koyuyoruz.
  • Afiyet olaaa...

Yorumlar