ERİŞTE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey iman eden kullarım! Şüphesiz, benim arzım geniştir.
O halde (nerede güven içinde olacaksanız orada)yalnız bana kulluk edin.”
(Ankebût, 56)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kim, inanarak ve sevâbını Allâh’tan umarak Ramazan gecelerini ihyâ ederse,
geçmiş günâhları affolunur.”
(Buhârî, Terâvih, 1; Muvatta’, es-Salât fi’r-Ramazân, 2)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Erişte ramazanlarımızın baş yemeğidir.
Genelde sahurda yeriz.
Ama bazen iftarlarımızı da süsler bu güzel lezzet.
Bunu ilk iftar soframızda yapmıştım...

ERİŞTE
Malzemeler
2 su bardağı erişte
Tuz
Su
Tereyağ

Yapılışı
Tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatıyoruz.
Kaynayan suya erişteleri ekliyoruz.
Pişen erişteleri süzüp tereyağı ile kavuruyoruz.
Eriştemiz hazır.
İstenirse servis ederken ceviz veya peynir eklenebilir.
Afiyet olaaa...

Yorumlar