BERAT KANDİLİ VE BU GECE YAPILMASI GEREKENLER

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Onlar, bir kötülük yaptıkları veya kendilerine zulmettikleri zaman, Allâh’ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tevbe ve istiğfâr ederler. Zâten günahları Allâh’tan başka kim bağışlayabilir ki! Bir de onlar işledikleri günahta bile bile ısrâr etmezler.”
(Âl-i İmrân, 135)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allâh Teâlâ, gündüz günah işleyenin tevbesini kabûl etmek için geceleyin elini açar. Geceleyin günah işleyenin tevbesini kabûl etmek için de gündüz elini açar. Güneş battığı yerden doğuncaya, yâni kıyâmete kadar bu böyle devâm edip gider.”
(Müslim, Tevbe, 31)


Selâmün aleyküm, 

BERAT KANDİLİNDE AKŞAM YATSI ARASI ÜÇ YASİN-İ ŞERİF!
Şaban-ı Şerif’in on beşinci Berat gecesi akşam namazından sonra üç kere Yasin suresini ve her birinin sonunda bu Beraat Duası okunacaktır.

  • Birinci Yasin-i Şerif’ten sonra bu dua okunurken ‘’Allah’ın (cc) said kullarından olmak’’ niyetiyle okunacaktır. 
  • İkinci defa okunurken ‘’Hayırlı ve uzun ömür’’ niyetiyle okunacaktır.
  • Üçüncü defa okunurken ‘’Kaza ve belalardan emin olup, hayırlı rızık için’’ okunacaktır. (M.Sami Ramazanoğlu, Dualar ve Zikirler)



BERAT GECESİ YÜZ REKATLIK NAMAZ!
  • Berat gecesinde Yatsı Namazından sonra iki rekatta bir selam vermek üzere yüz rekat namaz kılınır. 
  • Her rekatta, Fatiha’dan sonra on kere ihlas-ı şerif okunur. On defa ihlas-ı şerif okumaya kudreti olmayan, beş veya üç kere okur. 
  • Bu namaz tamam olduktan sonra okuyabildiği kadar salavat-ı şerife ve huzuru kalple tevbe ve istiğfar edip, Allahü Teala Hazretlerinden dünyevi ve uhrevi hacetlerini talep ve niyaz edecektir. (M.Sami Ramazanoğlu Ks.Dualar ve Zikirler)

Bu namazın dayanağı şu hadis-i şerif’tir.Rasülullah (sav) efendimiz buyurdular ki:’’Her kim bu gece yüz rekat namaz kılarsa, Allahü Teala ona yüz melek gönderir. Bunlardan otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu cehennem azabından emanda olduğunu söyler, otuzu da dünya afatını ondan def eder. On melek de, o kimseyi şeytanın tuzaklarından muhafaza eder.’’

Notlar:
1- Selef-i Salihin bu Hayır namazını bir araya gelerek cemaatla kılarlardı.
2- Bu namazı kılamayan Tesbih namazı kılabilir, kaza namazı kılabilir.

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder