ZEYTİNYAĞLI BAKLA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِي
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kendileri istekli oldukları halde yemeklerini yoksula, öksüze ve esire verirler ve onlara: ‘Bunu
size Allah rızâsı için yediriyoruz. Sizden karşılık ve teşekkür beklemiyoruz. Biz Rabbimizin sert,
belâlı bir gününden korkarız’, derler. Allah da onları o günün fenalığından korur. Yüzlerine
parlaklık, gönüllerine sevinç verir.”
(İnsan, 8-11)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah, bir kuluna hayır murâd ettiğinde onu insanların ihtiyaçlarını karşılama yolunda
istihdâm eder.” 
(Süyûtî, II, 4/3924)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Baklayı salçalı yemek yapıp yemek yerine böyle zeytinyağlı yapıp yoğurtla yemeyi tercih ederim her zaman :)
Bence zeytinyağlı daha lezzetli oluyor.
Tabi damak tadınıza bağlı ;) ister salçalı yemek ister zeytinyağlı olarak yiyebilirsiniz...

ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Malzemeler
1 kilo taze bakla
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 buçuk su bardağı su
Tuz


Üzeri için
Yarım demet dereotu

Yapılışı
Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkıyoruz.
Kararmaması için bir limon suyu ilave edilmiş suda bekletiyoruz.
Daha sonra önce tencereye küp şeklinde doğradığımız soğanları ve zeytin yağını ekleyip biraz kavuruyoruz.
Baklaları, tuz ve şekeri ekleyip biraz daha pişiriyoruz. (yaklaşık 10 dakika) Daha sonra suyunu da ekleyip baklalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz ve en son doğradığımız dereotunu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Yoğurt ile servis yapıyoruz.
Afiyet olaaa...

Yorumlar