FIRINDA KREMALI KARNABAHAR

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse,
muhakkak ki o, edepsizliği (yüz kızartıcı suçları) ve kötülüğü emreder…”
(Nûr, 21)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“İyilik güzel ahlâktır, kötülük vicdânını rahatsız eden, duymasını istemediğin şeydir.”
(Tirmizi, Zühd, 52; Müsned, IV, 182)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Karnabahar sevenler bilir, bu sebzenin her türlü hali yenir ;)
Haşlanır, kızartılır, köftesi yapılır, yemeği yapılır.
Ve tabi fırında yapılır :)
Çok leziz oluyor fırında, bıraksalar tüm tepsiyi tek başıma bitirebilirdim :D

FIRINDA KREMALI KARNABAHAR
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 paket krema
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz - Pulbiber

Yapılışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz.
Geniş bir tencerede tuzlu su ile haşlıyoruz.
Haşlanan karnabaharları borcama alıyoruz.
Ayrı bir kapta tuz, pulbiber, krema ve rendelenmiş sarımsakları karıştırıyoruz ve karnabaharların üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında koyuyoruz.
Kremanın pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları serpip kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olaaa…

Yorumlar