PORTAKALLI KURABİYE

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey îmân edenler! Sabredin, sebat gösterin, hazırlıklı ve uyanık olun. Allâh’tan korkun ki başarıya
erişesiniz.”
(Âl-i İmrân, 200)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Sabır üçtür: Musîbetlere karşı sabır, kullukta sabır ve günah işlememekte sabır…”
(Süyûtî, II, 42; Deylemî, II, 416)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Miss miss miss gibi portakal kokan, yumuşacık kurabiyelerle karşınızdayım :D
Her ısırışta portakalın kokusuyla kendinizden geçeceksiniz garantilidir ;)
Ayrıca bayatlamıyor da.
Geçen hafta yapmıştım. Bir hafta oldu hala tadı, kokusu, kıvamı ilk gün ki gibi.
Yemeden önce mikrodalga fırında kurabiyeyi yarım dakika ısıtın ve hooop mideye indirin ;) İlk gün ki tadının durduğunu göreceksiniz...

PORTAKALLI KURABİYE
Malzemeler
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacaktır)
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı zeytinyağ
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Toz şeker

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hafif bastırarak aralıklı şekilde yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüp, bolca toz şeker serpiyoruz. (bence kurabiyeyi güzel yapanlardan biride üzerinde ki bu toz şekerler ;)
Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olaaa...

Yorumlar

  1. tam anne kurabiyesi, mis gibi de portakal kokuyordur ... çok severimm ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder