ISPANAKLI BOHÇA BÖREĞİ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Kuşkusuz sizin için hayvanlarda da büyük bir ibret vardır. Zira size, onların karınlarındaki fışkı ile
kan arasından (gelen), içenlerin boğazından kolayca geçen hâlis bir süt içiriyoruz.” 
(Nahl, 66)

Rasûlullah (sav) buyuruyor:
“Bir kimseye süt ikram edilirse, o kimse şöyle desin: ‘Allâh’ım! Bu sütü bize bereketli kıl, bize
daha fazla süt ver.’ Çünkü yiyeceklerin ve içeceklerin yerini tutan, açlığı ve susuzluğu gideren
sütten başka gıda yoktur.” 
(Ebû Dâvud, Eşribe, 20; Tirmîzî, Deavât, 55; İbni Mâce, Et’ime, 35)

Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Değişik şekilde lezzetler yapmayı seviyorum :)
Çok önceden bu bohça börekleri yapmak gözümü korkutmuştu.
Yapamam, bağlayamam diye düşünmüştüm.
Çok yanlış düşünmüşüm :D
Çok basitmiş... Ablamın doğum günü menüsünde yaptım.
Yapması çok zevkli ve yemesi de çok zevkli ki asıl önemli olan yemesi elbette ;)

ISPANAKLI BOHÇA BÖREĞİ
Malzemeler
2 yufka
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı su

İç harcı için
Yarım kilo ıspanak
10 kaşık lor peynir
Tuz
Baharat (isteğe bağlı)

Bağlamak için
15-20 maydanoz sapı

Yapılışı
Maydanoz saplarını sıcak suya koyuyoruz, yumuşamasını bekliyoruz.
Ispanakları güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Lor peyniri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. 
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, zeytin yağ ve suyu çırpıyoruz.
1. yufkayı seriyoruz, yumurtalı sıvı harçtan sürüyoruz.
Üzerine 2. yufkayı seriyoruz.
Çorba kasesi koyup bıçakla kesiyoruz yufkayı.
Yuvarlak yufkaların içine ıspanaklı harçtan koyup, bohça haline getirip, maydanoz sapı ile bağlıyoruz.
Kalan Yumurtalı sıvı harcı üzerlerine sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz...
Afiyet olaaa...
HAZIRLIK AŞAMALARI
NOT: Artan yufka parçaları atıp israf etmiyoruz ;) Parça parça edip, fırına veriyoruz. Kızarınca çıkarıyoruz fırndan. Çorbaların yanında çıtır çıtır kullanıma hazır...

Yorumlar