YAĞ ÇEKMEYEN HAMUR KIZARTMASI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ey Peygamberler! Temiz olan şeylerden yiyin; güzel işler yapın. Ben sizin yaptıklarınızı hakkıyla bilmekteyim.” 
(Mü’minûn, 51)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Şüphesiz helâl bellidir. Haram da bellidir. Fakat bu ikisi arasında (helâl veya haram olduğu açıkça belli olmayan) birtakım şüpheli şeyler vardır ki, pek çok kimse onları bilemez. Şüpheli şeylerden kaçınan bir kimse, dînini ve haysiyetini korumuş olur. Şüpheli şeylerden sakınmayan bir kimse ise, zamanla harama düşer…” 
(Buhârî, Îmân, 39)

Şeddâd’ın kız kardeşinden rivâyet edildiğine göre o, Rasûlullah (sav)’e sıcağın şiddetli olduğu bir günde orucunu açarken bir bardak süt gönderdi.
Efendimiz (sav): “Bunu nereden buldun?” diye sordu ve geri çevirdi.
Kadın: “Kendi koyunumdan.” dedi.
Rasûlullah (sav) yine geri çevirdi ve “Bu koyunu nereden buldun?”diye sordu.
Kadın: “Kendi malımla satın aldım.” dedi.
Bunun üzerine sütü aldı. Sonra o kadın Efendimiz’in yanına geldiğinde: “Yâ Rasûlallah neden o sütü geri çevirdiniz?” diye sordu.
Rasûlullah (sav): “Peygamberler ancak tayyib/temiz şeylerden yemek ve ancak sâlih amel işlemekle emrolunmuşlardır.” buyurdu. (İbn Kesîr, III, 247)

Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Hamur işine bayılırım, kilolarımdan da anlaşılacağı üzere pek iyidir hamur işleriyle aram :D
Aklıma gelince hemen kalkıp yaparım üşenmem de hiç :) Keşke üşenen biri olaydım...
Neyse yakında diyete gireceğim inşallah ;)
Gelelim hamur kızartmamızaaaa...
Yağ çekmeyeceğini duyduğum an bunu kesin denemeliyim dedim ve iyi ki denemişim :)
Mükemmel bi lezzet.
Sabah, öğle, akşam, ara öğün ne zaman canınız isterse o zaman yapıp yiyebilirsiniz ;)

YAĞ ÇEKMEYEN HAMUR KIZARTMASI
Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 su bardağı un

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bi hamur elde ediyoruz.
Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz.
Hamuru ikiye bölüyoruz.
Un serpilmiş tezgahta hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
Açtığımız hamurdan kurabiye kalıbıyla şekiller kesiyoruz.
İsterseniz bıçakla kare olarak şekillerde kesebilirsiniz. Şekil yapmak zevkinize bağlı :)
Kızartma tenceresine yağı alıp iyice ısıtıyoruz.
Isınan yağa hamur parçalarını atıp arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızarma işlemi çok kısa sürüyor hemencecik kızarıyor, puf puf kabarıyor ve hiç yağ çekmiyor.
Afiyet olaaa...

Yorumlar