UN HELVASI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Ve (Allah), onların kalplerini birleştirmiştir. Sen yeryüzünde bulunan her şeyi verseydin, yine
onların gönüllerini birleştiremezdin, fakat Allah onların aralarını bulup kaynaştırdı. Çünkü O,
mutlak galiptir, hikmet sahibidir.” 
(Enfâl, 63)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah Teâlâ kıyâmet günü şöyle buyuracaktır: Benim azametim için birbirini sevenler nerede?
Benim gölgemden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları gölgelendireceğim.” 
(Müslim, Birr 38; Tirmizî, Zühd 53; Dârimî, Rikâk 44.)

Allah için olan dostluğun şartları şunlardır:
1- Dostlar birbirlerini gerçekten Allah rızası için sevmeli, bu sevgiye hiçbir dünyevî ve uhrevî bir sebep karıştırmamalıdır.
2- Dostlar, Allah rızasını arayıp gözetmekte birbirlerine yardımcı olmalıdır.
3- Dostlar arasında bir ilgisizlik ve umursamazlık olmamalıdır. Birbirlerinden gördükleri sadâkat, ciddiyet ve gayrete göre tam bir yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalıdırlar.
4- Dost, dostundan Allah’ın râzı olmadığı bir şey görünce buna rızâ göstermemeli ve müsâmaha etmemelidir.
Bilakis yumuşaklık ve güzel öğütle arkadaşına nasihat etmelidir. Bu kişi yapılan bu nasihat sonunda eski güzel hâline döner, içinde bulunmuş olduğu bu yeni durumdan yani bid’attan vazgeçerse yine kişi samimi dostluk ve beraberliğini sürdürür.
Nitekim âyet-i kerimede Ama siz dönerseniz biz de döneriz” (İsrâ, 8) buyrularak bu duruma işâret edilmektedir. (İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu’l-Beyan 18. Cilt, Erkam Yay.)

Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Un helvasını çok severim :) Ve yapmasını pek beceremem :)
Ama tadı mükemmel oluyor...
Normalde görüntüye de çok önem veririm ama un helvasında tadına önem veriyorum ;)
Herkes tutturamaz un helvasının kıvamını. Eee tutturamıyoruz diye bu lezzetten mahrum mu kalalım? :D
Un helvasında usta olmak zor iş, şimdilik bu kadarıyla idare ediyoruz artık...

UN HELVASI
Malzemeler
125 gram margarin
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Süslemek için
Kırılmış ceviz

Yapılışı
Su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye margarini alıp eritiyoruz.
Unu ekliyoruz ve 20-25 dakika kavuruyoruz. [burası çok sabır gerektiriyor ;) ]
Kaynayan şekerli suyu kavurduğumuz unun içine yavaşça ekleyip karıştırıyoruz.
Un helvamız hazır :)
İstediğiniz şekilde servis yapıp kırılmış ceviz ile süslüyoruz.
Afiyet ola...
HAZIRLIK AŞAMALARI (UN KAVURMA-ŞERBET KAYNATMA)
UN HELVASINA BU KALIPLA ŞEKİL VERDİM...

Yorumlar

Yorum Gönder