MÜCEDDERE PİLAVI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Bizim uğrumuzda gayret gösterip mücâhede edenlere elbette yollarımızı gösteririz. Muhakkak ki Allah ihsân erbabıyla beraberdir.” 
(Ankebut, 69)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah’ım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.” 
(Müslim, Zikir 72; Tirmizî, Daavât 72; İbn Mâce, Dua 2)

Selâmün aleyküm canlar,
Müceddere Arap mutfağına özgü mercimekli bulgur pilavıdır. Ama pirinçli de yapılıyor.
Ben sırf üzerinde ki soğan kızartması için yaptım ;) çok severim de :D

(NOT = Yukarıda ki görsel yenidir :) bulgurludur, tarif güncellenmiştir)

Aslında bulgurlu yapacaktım. Sabahtan da anneme dedim akşama bulgurlu bi pilav yapacağım diye.
Amaaa bi anda kendimi pirinçleri yıkamış ve pişirmeye başlamış buldum :)
Demek ki nasipte pirinçlisini yapmak varmış...
(Pirinçlisinin fotoğrafı da aşağıdadır)

MÜCEDDERE PİLAVI

Malzemeler
1 su bardağı pirinç yada bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
3,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Üzeri için
1-2 iri soğan
Sıvıyağ

Yapılışı 
Ayıklanıp yıkanmış mercimeğin üzerini örtecek kadar su ilave edilip orta ateşte mercimekler hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
Pilav tenceresine su ve yağları ilave ederek kaynamaya bırakın.
Yıkanmış pirinci yada bulguru, süzülmüş mercimeği ve tuzu kaynayan suya ilave edin.
Harlı ateşte 3 dakika kaynamaya bırakın, daha sonra kısık ateşte suyunu çektirin.
Suyu çeken pilavı 1-2 kez harmanlayın, tencere ile kapağın arasına kağıt havlu sererek ocaktan alıp 10 dk. demlenmeye bırakın.
Pilavın demlenmesini beklerken, soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağla harlı ocakta sürekli karıştırarak kızartın.
Pilavınızı servis tabağına alarak üzerine kızarmış soğanları serperek servis yapın.
Afiyet olaaa...

YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar