KIYMALI GARNİTÜRLÜ FIRIN MAKARNA

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi de, nefsini duygularına tâbi kılan ve Allah’tan dileklerde bulunup duran (bunu yeterli gören)’dır.” 
(Tirmizî, Kıyâmet 25. İbni Mace, Zühd 31)


Selâmün aleyküm arkadaşlar,
Geçenlerde marketten makarna alırken fırın makarna gözüme çarptı.
Alayımda bi fırın makarna yapayım diye düşünürken hemen kafamda tarifler uçuşmaya başladı :)
Ve sonuç olarak ortaya bu çıktı.
Diyette olduğum halde tutamadım kendimi fazla fazla yedim ;)

KIYMALI GARNİTÜRLÜ FIRIN MAKARNA
Malzemeler
1 paket fırın makarna
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
1 kase garnitür
1 kase kavrulmuş kıyma (daha önceden domates, soğan, biberle kavrulmuş)

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt

Üzeri için
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz.
Haşlanan makarnayı süzüp üzerinden soğuk su döküyoruz.
İyice suyu süzülünce 1 bardak kaşar rendesini ve çırpılmış yumurtayı makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.
Bu sırada beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tencerede eritip unu da ekleyip kavuruyoruz.
Azar azar sütü ekleyip çırpıcıyla çırpıyoruz, topaklanmayı engelliyoruz.
Koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Fırın tepsimizi yağlıyoruz.
Makarnanın yarısını tepsiye boşaltıyoruz.
Üzerine beşamel sosun yarısını döküp yayıyoruz.
Sosun üzerine de kıymayı ve garnitürü koyup her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
Kalan makarnayı üstüne döküyoruz, kalan sosu ve 2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri de en üste döküp her yerine eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarınca 15-20 dakika bekletip sonra dilim dilim kesip servis yapıyoruz.
Afiyet olaaa...
MALZEMELER


YAPIM AŞAMALARI

Yorumlar