TORPİL PASTA (Mutfağın Yıldızı Yarışmasında Finale Kaldığım Tarif)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz yemek yerken "Bismillah" desin. Başta söylemeyi unutursa, hatırlayınca, "Başında da sonunda da Bismillah!" desin."
(Aişe radıyallahu anha. Ebû Dâvud.)



Selâmün aleyküm arkadaşlar, 

İşte karşınızda "Mutfağın Yıldızı" yarışmasında ilk 10'a girdiğim tarif :)

Tüm jüri yaparken beğenmişti, değişik bi tarif olduğunu söylemişlerdi. Hatta farklı fikirler çıktı ortaya. İçine patates püresi, yoğurtlu karışımlar falan konulabilir dendi. Evet olabilir daha sonra deneyebilirim :)

Ve sizi tarifle başbaşa bırakıyorum;


TORPİL PASTA

Malzemeler
15 ADET DONDURMA KÜLAHI
YAĞLI KAĞIT
5 YAPRAK MİLFÖY HAMURU

Kreması için
4 SU BARDAĞI SÜT
6 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 PAKET VANİLYA

Üzeri için
DAMLA ÇİKOLATA
PUDRA ŞEKERİ

Yapılışı
Dondurma külahlarını yağlı kağıt ile güzelce kaplayalım.
Merdane ve çok az un ile milföyleri açalım.
1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim. 
Her milföyü 6'ya bölelim.
Külahı elimize alıp dip kısmından sarmaya başlayalım hamurumuzu.
İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile üst üste getirelim.
Açılmaması için bu işlemi yapıyoruz..
En sona gelince biraz boşluk bırakalım ki piştikten sonra çıkarması kolay olsun.
Sırasıyla tüm milföyleri külahlara sardıktan sonra yağlanmış tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de milföyler pembeleşene kadar  yaklaşık 15-20 dk. pişirelim. 
Milföyler pişerken kremasını hazırlayalım.
Tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel çırpıcı ile çırpalım.
Daha sonra ocakta sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Karıştıralım.
Soğuması için bekletelim..
Fırından çıkan milföyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice külahlarından çıkaralım.
Soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tüm külahlara paylaştıralım. (yarışmada tek kulanımlık sıkma poşeti kullandım, daha kolay oldu)
En son kremaları damla çikolataya batırıp buzdolabına kaldıralım. 
2-3 saat buzdolabında beklettiğimiz torpilleri servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri serpiştirelim.
Afiyet olaaa...



Yorumlar